Piramit Haber

Bilim adamaları şaşkın! Çünkü..

Bilim & Teknoloji

Balık sperminden elde edilen DNA moleküllerinin alev geciktirici özellik taşıdığı ortaya çıktı.

Bilim adamları sperm DNA'sında ateşe karşı son derece dayanıklı bir madde olduğunu keşfetti Balık spermini inceleyen bilim adamları sperm DNA'sında alev geciktirici maddelere rastladı.
Bilim insanları sperm DNA'sının ateşe karşı son derece dayanıklı olduğunu keşfetti. Bir dizi deney sırasında araştırmacılar, sperm DNA'sıyla kaplı kumaşın aşırı ısıya maruz kaldığında, bir seramiğe benzer bir malzemeye döndüştüğünü gözlemledi.
Yukarıdaki fotoğrafta alt resimde görülen kumaş , üzerinde seramik gibi kaplama oluşturur gibi bir hale gelmişti, fakat üstteki pamuk kolayca yandı.
İtalya Politeknik Üniversitesi'nde görev alan Profesör Giulio Malucelli, mobilyalar dahil olmak üzere birçok malzemeyi yangından koruyacak kimyasal alev geciktiricilerin bu şekilde spermden üretilebileceğini kaydetti.

SPERM YANGINA NASIL KARŞI KOYUYOR?
Daily Mail'e konuşan Malucelli, spermin yangına nasıl karşı koyduğunu şöyle açıkladı: 'Sperm DNA'sı şişen-kendine özgü bir kimyasal bir yapıya sahiptir, doğal alev bastırıcı ve geciktirici olduğu kanıtlanmıştır.
Dr. Malucelli ve arkadaşları, spermin ancak 200 ° C (392 ° F) üzerinde bir sıcaklığa maruz bırakıldığında, bir köpük oluşturmak üzere değiştiğini buldular.
Spermin bugüne kadar hep hassas ve kolayca zarar görebilen bir yapıda olduğu düşünülüyordu. Ancak, bilim inanlarının bu araştırmasıyla zoğru bilinen gerçekler değişti.

Özellikle son yıllarda spermin uzayda ve hatta yüksek ısıya sahip sert koşullarda yaşayabildiğini ortaya koydu. Öyle ki, bir roketin dış kasasına yerleştirilen DNA'nın yarısından fazlasının bozulmadan kaldığı gözlemlendi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.