Söz konusu tropikal meyvenin kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçlardan daha etkili olduğu öne sürülüyor. Anayurdu Brezilya olan guanabana, Asya’nın güneydoğusunda yer alan yağmur ormanlarında da yetişiyor. Latincede adı ‘Annona Muricata’ olan guanabana; graviola, soursop ve cherimoya adlarıyla da biliniyor.
Guanabananın kanseri tamamen def ettiğine dair henüz bilimsel bir araştırma olmasa da göğüs ve karaciğer üzerinde kemoterapiye direnen bazı kanser hücrelerinin yok edilmesinde etkili olduğunu gösteren bazı vakalar mevcut.
Ortaya atılan iddiaya göre, bilim adamları bu meyveyi uzun süredir inceliyor ve elde edilen test sonuçları ticari kaygılar sebebiyle gizli tutuluyor.
Konuyu yazdığı bir makalede derinlemesine inceleyen Amerikalı bilimadamı Christopher Lane, ABD’nin önde gelen kanser araştırma kuruluşu Nacional Cancer Institute’nın (NCI) bu meyveyi 1970’li yıllarda keşfettiğini ve hastalığın tedavisinde kullanılabilecek bazı ipuçları yakaladığını iddia ediyor.
O meyve meğerse..
O meyve meğerse..
Piramit Haber Piramit Haber
Bilim & Teknoloji
Bilim insanlarının yıllardır çare aradığı kanser hastalığı için, Amazon ormanlarında yetişen ‘Guanabana’ isimli bir meyve umut oldu.
Paylaş: