Sınırlı kullanıcı üzerinde şu anda test edilen “Mute” (Sessize al) özelliğiyle kullanıcılar belirli hesapların tweet ya da retweet'lerinin zaman akışlarında gösterilmesini engelleyebilecek.
Tamamen engellemek ya da takip ettikleriniz arasından çeşitli sebeplerle çıkarmak istemediğiniz kullanıcıların tweet'lerini ya da Twitter üzerindeki herhangi bir aktivitesini görmek istemiyorsanız bu yeni “mute” özelliğini kullanarak onları zaman akış sayfanızda görünmez hale getirebileceksiniz.
Sessize aldığınız kullanıcı bundan hiçbir şekilde haberdar olmayacakken “Unmute” yaparak işlemi istediğinizde de geri alabileceksiniz. Böylelikle hesapları silmeden de bazı kullanıcıların tweet'lerinden kendinizi muaf tutabileceksiniz.
Twitter'ın deneme sürecinde olan bu yeni özelliği aslında bir bakıma Facebook'un “unfollow” (takibi kaldır) özelliğine benziyor. Bilindiği üzere Facebook haber kaynağında paylaşımlarını görmek istemediğiniz kullanıcıların iletilerine tıklayarak “unfollow” diyebiliyor ve böylelikle onları arkadaşlık listenizden çıkarmadan Facebook'a o kişinin ya da markanın içeriklerini görmek istemediğinizi bildirebiliyorsunuz.
Ancak Twitter'ın zaman zaman böyle denemelerini mobil uygulamalarında yaptığını ve hayata geçirmeden rafa kaldırdığını biliyoruz. Her ne kadar Twitter hesaplarını sessize alma özelliğinin herkes için geçerli olup olmayacağı şu an kesinlik kazanmasa da denemenin başarılı olması durumunda önce mobilde sonrasında da web'de zorunluluktan katlandığımız tweet'lerden kurtulmanın bir yolunu bulacağız gibi gözüküyor.
İSTEMEDİĞİNİZ TWEETLERİ GÖRMEYİN
Uygulama kapsamında, "sessize al" butonuna tıklayan kullanıcılar, seçtikleri kişinin attığı tweet'leri görmeyecek. İstendiği zamanda "sessize al" özelliğini pasif konuma getirerek kullanıcının tweet'leri yeniden görülebilecek.
Uygulamayla, takip edilen kişinin haberi olmadan attığı tweet'ler gizlenebilecek.
Bundan önce, kullanıcılar üst üste bir kullanıcının tweet'leri nedeniyle ekranın dolmasından şikayetçi olduğunda kullanıcıyı engellemek zorundaydı. Yeni uygulamayla bu zorunluluk ortadan kalkıyor.