Piramit Haber

3912 Zabit Katibi Alımı Yapılacak!

Eğitim

Q KLAVYE İLE ON PARMAK YAZILAMAZ MI?, ZABIT KATİPLERİ İÇİN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK, YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN F KLAVYE HAKKINDA ÖNERİLER, VE DAHA BİR ÇOK SORUNUN CEVABI HABERİMİZDE..

3606 sözleşmeli zabit katibi, 306kadrolu zabit katibi alınacağı sınav başvuruları 26 Ocak 2015 Pazartesi günü başlayıp, 6 Şubat 2015 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

1) Adlî ve idarî yargıda çalıştırılmak üzere;

a) EK-1/A listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen, 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” ile bu esaslarda değişiklik yapan 29/3/2009 tarihli ve 27184 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararının 4 üncü maddesine göre, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında toplam 3.606 sözleşmeli zabıt katibi,

b) EK–1/B listede yeri, sayısı belirtilen ve genel idare hizmetleri sınıfında bulunan 7–13 dereceli kadrolara atama yapılmak suretiyle toplam 306 kadrolu zabıt kâtibi,

Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 114/1-a/1 inci bendinde yer alanlara öncelik tanımak kaydıyla alınacaktır.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM İLE SERTİFİKANIZI ALIN!

2) Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve sözlü sınava, 2014 yılı Kamu

Personel Seçme Sınavında (KPSS-2014), lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir. Başvuruda bulunacakların Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5 ve 6 ncı maddelerinde yazılı olan aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

I) Genel Şartlar: a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 6 Şubat 2015 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak,( 1 Ocak

1979 ve sonrası doğumlu olanlar)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
d) 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak,

e) 657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak,
g) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

II) Özel Şartlar:

a) Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

b) Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar

sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)

Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM İLE SERTİFİKANIZI ALIN!

3) Başvuru yeri ve şekli:

Başvuruların sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir. Mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan başvurulara ilişkin evrak, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adalet komisyonu başkanlığına gönderilecektir. Posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. (Sınav başvuruları adalet komisyonu bazında yapılacaktır. Ancak, atanmaya hak kazanan adaylar adalet komisyonlarınca Ek–1/A ve Ek–1/B listede gösterilen merkez ya da mülhakat adliyelerinden birinde görevlendirilebileceklerdir.)

Adaylar yalnızca bir adalet komisyonunun yapacağı sınava müracaat edebileceklerdir.

Bu nedenle; birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

4) Başvuru tarihi:

Başvurular 26 Ocak 2015 Pazartesi günü başlayıp, 6 Şubat 2015 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

5) Sınav yeri:

Bakanlıkça uygun görülen adalet komisyonları olup, sınav giriş belgeleri ilgili adalet komisyonu başkanlıklarından alınacaktır.

6) Uygulamalı sınava çağırılacakların belirlenmesi:

Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlayarak her bir komisyon için ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadarı, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulamalı sınava girebilecektir.

7) Uygulamalı sınav tarihi ve saati:

21 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 09:00’da, adayların daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulamalı sınav yapılacaktır. Belirtilen günde uygulamalı sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

8) Sözlü sınava çağrılacakların belirlenmesi:

Uygulamalı sınavda başarılı olanlardan, sınav birimince doğru olarak kabul edilen kelime sayısı esas alınmak kaydıyla, en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak atanmak istenilen komisyon için ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı sayıda doğru kelime yazanlar da sözlü sınava girebileceklerdir.

9) Sözlü sınav tarihi ve saati:

9 Mart 2015 Pazartesi günü saat 09:00’da, Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre adaylar sözlü sınava alınacaklardır. Belirtilen günde sözlü sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

10) Başvuru için gerekli belgeler:

a) Başvuru formu (Adalet komisyonları ve Bakanlığın internet sitesinden (EK–2) temin edilecektir),

b) Öğrenim belgesi (aslı veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği),

c) KPSS-2014 sınav sonuç belgesi (aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği),

d) Bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika ya da yukarıda belirtilen okullardan mezun olduğuna dair belge,

e) Adayların eşlerinin iş durumlarına ilişkin dilekçe şeklinde beyan,

f) Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ayrıca, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinin 12 nci maddesine uygun olarak doldurulacak Arşiv Araştırması Formunu ibraz etmek zorundadırlar (Adalet komisyonlarından temin edilecektir).

11) Atama yapılacak yerlere ilişkin sayıları ve sınav birimi olarak Bakanlıkça uygun görülen Adalet Komisyonlarını gösteren EK–1/A ve EK–1/B listeler aşağıda gösterilmiştir.

Duyurulur. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM İLE SERTİFİKANIZI ALIN!

NOT :

1) Kadrolu zabıt kâtipliği sınavına başvuran adaylar aynı komisyon içerisinde yapılacak sözleşmeli zabıt kâtipliği sınavına, sözleşmeli zabıt kâtipliği sınavına başvuran adaylar; aynı komisyon içerisinde yapılacak kadrolu zabıt kâtipliği sınavına başvurabileceklerdir.

Ancak, kadrolu veya sözleşmeli zabıt kâtipliği için açılan sınavlara başvuracak adaylar destek personeli (kaloriferci) pozisyonları, teknisyen pozisyonları, kadrolu ve sözleşmeli mübaşirlik ile kadrolu şoförlük sınavlarına başvuramayacaklardır.

2) Sözleşmeli zabıt kâtibi ve kadrolu zabıt kâtibi sınav izin sayıları, bu yerlerin ihtiyaçları dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu pozisyon ve kadrolara müracaat ederek istihdam edilmeye hak kazananların, sınava başvuru tarihinden önceki mazeretlerine dayalı olarak naklen atamaları yapılmayacaktır.

Ayrıca, “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” hakkındaki 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre, bu pozisyonlarda istihdam edilenlerin naklen atamaları özel şartlara bağlanmış olduğundan, ilgililerin ileride mağduriyete uğramamaları açısından (eş, öğrenim, sağlık vb. gibi hususları dikkate alarak) durumlarına en uygun olan adalet komisyonunda sınava girmeleri önem arz etmektedir. EK-1/A: Sözleşmeli zabıt kâtipliği pozisyonları için sınav izni verilen yerler EK-1/B: Kadrolu zabıt kâtipliği için sınav izni verilen yerler

EK-2 : Başvuru Formu

İLANIN TAM VE ORJİNAL METNİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Q KLAVYE İLE ON PARMAK YAZILAMAZ MI?

F klavye ile on parmak yazım teknikleri kullanılarak yazılabilecek en iyi hızda yazı yazmanın ışığında aklımıza şöyle bir soru geliyor: ?Q klavye ile on parmak yazı yazılamaz mı? Bu soruyu isterseniz kendi klavyemizi ve Q klavyeyi inceleyerek cevaplayalım. Q klavyede harf dizilimi Türkçe açısından çok olumsuzdur. Zira Türkçede en çok kullanılan sesli harf olan ?A? harfi Q klavye düzeninde sol elin serçe parmağına denk gelmektedir. Sol elin serçe parmağı sürekli olarak q on parmak düzenine göre kullanılırsa elimiz çok çabuk yorulur. Bu isterseniz kendinizde deneyebilirsiniz. Q klavye üzerine sol elinizin serçe parmağı A harfine oturacak şekilde sırasıyla parmaklarınızı oturtun. Daha sonra elinizi hiç kaldırmadan sadece sol elinizin küçük parmağı ve sol el yüzük parmağı ile ?ASA? kelimesini yazmaya çalışın. 5 veya 6. yazımdan sonra parmaklar ve dolayısıyla el bileği ekleminiz yorulmaya başlayacaktır. Ancak aynı kelime F klavyemizde sırasıyla sol elin işaret parmağı ve sağ elimizin işaret parmağı ile yazılacağından hiçbir yorulma belirtisi görülmez. Sadece a veya diğer sesli harfler için geçerli olmamakla birlikte Q klavye düzeninde tüm harflerin yerleşimi Türk kullanıcısı için bir engel teşkil etmektedir. Bunu Q klavye üzerinde sesli harflerin dağınık yerleşiminden anlayabilirsiniz. Sesli harfler kelimeler içinde çok kullandığımız için önemlidir ve sürekli bu harfleri tuşlarız. Olaya birde sessiz harfler açısından bakalım. Türkçemizde en çok kullanılan sessiz harflerden birisi olan ?K? harfi Q klavye düzeninde sağ elin orta parmağına denk gelmektedir. Ancak F klavyemizde bu harf sağ elin işaret parmağı üzerine denk gelir. Bunun nedeni K harfinin en çok kullandığımız sessiz harflerden birisi olması ve ellerimizin yorulmaması için hızlı ve kolayca vuruş yapabileceğimiz bir noktaya alınmasıdır. Sanırım bu bile F klavyenin farkını ortaya koyuyor

Onparmak yazabilmenin belli başlı yararları şunlardır:

Onparmak yazmaya başladığınızda, zamanla çok hızlı ve en az hata ile yazacaksınız. · Gözleriniz ve elleriniz daha az yorulacağı için, yazı yazma süreniz çok artacak. Bu da toplam yazı üretiminizi kat kat artıracaktır. · Yazarken, ellerinize bakmadığınız için, metni yazarken hayal kurarak yazacaksınız. Bu da metine odaklanmanızı sağlayacaktır · Klavye hakimiyeti, size yüksek bir hız sağlayacağından, bilgisayarın bilinmeyen dünyalarına rahatlıkla girip çıkabileceksiniz. Bu da yeni programlar öğrenmenizi, dolayısıyla genel bilgisayar bilginizin sürekli artmasını sağlayacaktır. · Öğrencilerin ve akademisyenlerin can simidi olacak; ödev, seminer, tez ve kitaplar gözünüzü korkutamayacak. · Yazdıkça, yeni şeyler üretmenin zevkine varıp, daha da çok üreteceksiniz. · Başkasına bağımlı olmaktan kurtulacaksınız. · Ayrıca onparmak bilmek, kişinin yeni iş sahalarına atılabilmesine direkt ve dolaylı olarak neden olabilecektir.

ZABIT KATİPLERİ İÇİN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Zabıt katibi, cezaevi katibi ve daktilograf kadrolarına atanabilmek için yapılacak uygulama sınavlarında önemli bir değişiklik yapıldı. Buna göre zabıt katibi sınavında yazılması istenen metinler, 1- Bir hafta önce Bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek. 2- Hangi metnin aday tarafından yazılacağı kura ile belirlenecek. 3- Yanlış yazılan kelime sayısı yüzde 40'tan fazla ise anlam bütünlüğünün bozulduğu kabul edilecek. Yine yapılan bir diğer değişiklikte, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgeleyenler, daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olarak değerlendirilecektir. ZABIT KATİPLİĞİNDE UYGULAMALI SINAVA 20 KATI ADAY ÇAĞRILACAK, EN BAŞARILI 3 KATI ADAY SÖZLÜ SINAVA ALINACAK "Zabıt katipliği, cezaevi katipliği ve daktilograf kadrolarına yapılacak atamalarda uygulamalı sınava merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının yirmi katı kadar aday çağırılır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağırılır."

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN F KLAVYE HAKKINDA ÖNERİLER

Eğer f klavye kullanmaya karar verdiyseniz doğru bir karar verdiniz ancak öncelikle size önerilerimiz olacak... 1. Kesinlikle tekniğine uygun yazmaya çalışın. Gelişi güzel bir çalışma biçimi seçmeyin. On parmak yazmadıkça f klavye kullanmanın size bir faydası olmaz. Bunun için ilk olarak hangi parmağın hangi tuşa basması gerektiğini bilmelisiniz.

2. Oturuş şekilleri ve ellerin duruşunu bilmelisiniz.

3. Daha önce Q klavye kullanmış olmanız sizin için bir dezavantajdır, fakat f klavye öğrenmeniz için bir engel değildir. Yapmanız gereken tek şey f klavye kullandıktan sonra kesinlikle Q klavye kullanmamanızdır. Bu konuda ki en büyük sıkıntı Q klavyenin yaygın kullanımıdır fakat bunu da Q olan bir klavyeyi f yaparak çözebilirsiniz. Denetim masası - Bölge ve dil seçenekleri uzun bir yolsa bunun kısa yolu CTRL ve SHIFT tuşuna aynı anda basarak klavyeyi değiştirmektir...(f klavye bilgisarda ekli değilse klavye değişmez bunun için öncelikle Denetim masası - Bölge ve dil seçeneklerinden f klavyeyi bir kez eklemelisiniz.

4. Kesinlikle pes etmeyin önceleri sıkıcı bir işdir fakat yazamaya başladıkca zevk alacaksınız. 5. İlk aşamada hızlı yazmak için uğraşmayın. Bunu zamana bırakmalısınız. 6. Yazarken gözünüz daima yazdığınız yazıda olsun kesinlikle klavyeye yani ellerinize bakmayın.

Katiplik mülakatında metinler imlalı mı olacak ?

Başvuracağınız adliye komisyonuna bağlı bir şey bu. Noktalamalı isterlerse noktalamalı, noktalamasız isterlerse noktalamasız yazacaksınız.

Bilgisayar sertifikası olmadan sınava başvurulabilir mi ?

Başvuru yapmak için ya bilgisayar sertifikanız olması gerekir ya da lise veya üniversite de bilgisayar dersi gördüğünüze dair transkript olması lazım

Hem katiplik hem mübaşirliğe başvuru yapabilirmiyim ?

Hayır böyle bir hakkınız bulunmamaktadır. Ancak bağlı bulunduğunuz komisyon aynı ise hem sözleşmeli katip hem kadrolu katip kadrosuna başvuru yapabiliyorsunuz.

Kpss’ye önlisanstan girdim ve 70 üstü puan aldım ama daha mezun olmadım. Katipliğe başvuru yapabiliyor muyum?

Hayır maalesef Kpss’ye hangi öğrenimden girdiyseniz oradan mezun olmanız gerekir.

Başvurular – Mülakatlar ne zaman olacak ?

Başvuru tarihi:  26 Ocak 2015 Pazartesi günü başlayıp, 6 Şubat 2015 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Uygulamalı sınav tarihi ve saati: 21 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 09:00’da, adayların daktilo veya bilgisayar ile vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazamadıklarının tespiti için uygulamalı sınav yapılacaktır.

Sözlü sınav tarihi ve saati: 9 Mart 2015 Pazartesi günü saat 09:00’da, Yönetmeliğin 14 üncü maddesine göre adaylar sözlü sınava alınacaklardır. Belirtilen günde sözlü sınavın bitirilememesi halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

Bir kaç İlde girebilir miyiz mülakatlara ?

Adaylar yalnızca bir adalet komisyonunun yapacağı sınava müracaat edebileceklerdir.

Bu nedenle; birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

Başvuru yapabilmek için yaş şartı nedir ?

İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 6 Şubat 2015 tarihinde 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (KPSS-2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak,( 1 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar)

Başvurabilmek için kpssden kaç puan almak gerekir ?

Adalet komisyonlarınca yapılacak uygulamalı sınav ve sözlü sınava, 2014 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2014), lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir.

Metinler ne zaman açıklanacak ve 3 dakikada yazma sınırı ne kadar ?

Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmanız gerekecektir

Başvurular nereye yapılacak ?

Başvuruların sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir.

Uygulamalı sınava çağırılacakların belirlenmesi hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Adaylardan, merkezi sınavda aldıkları puana göre en yüksek puandan başlayarak her bir komisyon için ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadarı, uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Buna göre yapılan sıralamada son sıradakilerle aynı puana sahip olanlar da uygulamalı sınava girebilecektir.

Sözlü sınava çağrılacakların belirlenmesi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Uygulamalı sınavda başarılı olanlardan, sınav birimince doğru olarak kabul edilen kelime sayısı esas alınmak kaydıyla, en fazla doğru kelime yazan adaydan başlanarak atanmak istenilen komisyon için ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır. Buna göre oluşturulan sıralamada, son sıradakilerle aynı sayıda doğru kelime yazanlar da sözlü sınava girebileceklerdir.

Başvuru için gerekli belgeler nelerdir ?

a) Başvuru formu (Adalet komisyonları ve Bakanlığın internet sitesinden (EK–2) temin edilecektir),

b) Öğrenim belgesi (aslı veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği),

c) KPSS-2014 sınav sonuç belgesi (aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği),

d) Bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika ya da yukarıda belirtilen okullardan mezun olduğuna dair belge,

e) Adayların eşlerinin iş durumlarına ilişkin dilekçe şeklinde beyan,

f) Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ayrıca, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinin 12 nci maddesine uygun olarak doldurulacak Arşiv Araştırması Formunu ibraz etmek zorundadırlar (Adalet komisyonlarından temin edilecektir).

Aynı komisyonda olması şartı ile hem sözleşmeli hem kadrolu katipliğe başvuru yapabilir miyim ?

Evet. Kadrolu zabıt kâtipliği sınavına başvuran adaylar aynı komisyon içerisinde yapılacak sözleşmeli zabıt kâtipliği sınavına, sözleşmeli zabıt kâtipliği sınavına başvuran adaylar; aynı komisyon içerisinde yapılacak kadrolu zabıt kâtipliği sınavına başvurabileceklerdir.

Ancak, kadrolu veya sözleşmeli zabıt kâtipliği için açılan sınavlara başvuracak adaylar destek personeli (kaloriferci) pozisyonları, teknisyen pozisyonları, kadrolu ve sözleşmeli mübaşirlik ile kadrolu şoförlük sınavlarına başvuramayacaklardır.

Yorumlar (1)

sevgul ugurel 10 Yıl Önce

Ben kpss den 71 aldim(ortaogretim) olarak katiplige basvurabilir miyim?

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.