"2009'a kadar tüm öğretmenlerin ek ders ücreti günlük hesaplanıyordu. Ancak 'MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 16'ncı maddesinin uygulama şekli, haftalık değerlendirmeye dönüştürüldü. Yani bir öğretmen haftanın 1 günü rapor aldıysa, diğer günlerde derse girse bile o hafta için ek ders ücretini alamıyor. Aynı şekilde resmi tatillerde de durum böyle. Eğer resmi tatil hafta içi bir güne denk geliyorsa tüm haftanın ek ders ücreti kesiliyor."
1 MAYIS CUMA GÜNÜ
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün cuma gününe denk geldiğini aktaran Öztürk, "Haftanın geriye kalan diğer dört gününde öğretmenler derslere girecek olmalarına rağmen, tüm haftanın ek ders ücreti ödenmeyecek. Hükümet emeğin, emekçinin bayramında, emekçi öğretmenlerin ek ders ücretlerini çalacak. Uygulama öğretmenler açısından büyük bir haksızlık. Öğretmenlerimiz işçi bayramını da yaşamayacak. Çalışmış olmalarına rağmen ücretleri ödenmeyecek" dedi.
KAYIP ORTALAMA 150 LİRA
Türkiye'de yaklaşık 947 bin öğretmenden 100 bini meslek, 300 bini sınıf ve 500 binin üstünde de branş öğretmeni olduğunu anlatan Kadir Öztürk şunları kaydetti:
"Sınıf ve branş öğretmenleri ayda 60 saat düzeyinde ek derse giriyor. Meslek öğretmenleri ise 100 saat. Ek ders ücreti saati 9.5 TL. Aylık 400- 800 TL ek ders ücreti geliri var. Ortalama 600 TL'den hesaplarsak ve bir gün resmi tatil nedeniyle tüm haftanın ücreti kesileceğinden öğretmen başına ortalama kaybımız 150 TL olacak. Derse girilmiş olmasına rağmen öğretmenlerimiz hakkını alamayacak. Geçen yıl da 1 Mayıs hafta içine denk gelmiş ve ek ders ücretleri kesilmişti. Bu uygulamanın sona erdirilmesi ve öğretmenin emeğinin verilmesini istiyoruz."