YTÜ'nün Davutpaşa Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne (ETZ14) 1955 yılında hayatını kaybeden Albert Einstein hologram ile katıldı. Sunuculuğunu oyuncu İlker Elibol’un yaptığı zirveye İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek katıldı. Açılış konuşması yaptırılan Einstein, ETZ14 koordinatörü Işıl Boy ile sohbet ettirildi.
EİNSTEİN, EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ’Nİ YORUMLADI
Işıl Boy'un "Eğitimde teknolojilerinin geldiği nokta hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap veren Einstein, "Ne düşünebilirim ki? Teknoloji çok hızlı ilerliyor ve artık günümüzün ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ben bile bu sayede aranızdayım. Eğitim noktasına dönecek olursak her zaman demişimdir ki, 'öğrenme sadece bilgiden ibaret değildir, öğrenmenin bir yolu da deneyimlemektir' Eğitim teknolojileri araçları ve uygulamalarının sayısız faydaları var. Mesela bu sayede çeşitli formatlarda bilgiyi deneyimleyebiliyorsunuz. Öğrenenler birbirleriyle etkileşim halinde öğrenip yeni yaklaşımlar geliştirebiliyorlar ve en önemlisi de öğrenme zamandan ve mekandan bağımsız olarak gerçekleşiyor" dedi.
SELFİE MODASINA EİNSTEİN DA KATILDI
"Bu çağda yaşasaydınız sosyal medyayı aktif kullanır mıydınız?" sorusu üzerine "Bu da soru mu şimdi, tabii ki kullanırdım. Görüyorum ki şu an bile benim adıma açılan hesapları yüzbinlerce insan takip ediyor. Sosyal medya altın çağını yaşıyor bu devirde. Hatta Işıl şu an bir Selfie çekip tweet atasım geldi, bana eşlik eder misin?" dedi. Ardından Işıl Boy, holograma dahil olarak, Albert Einstein ile Selfie çekti ve #etz14 “hasthag”ıyle paylaştı. Sosyal medya hesaplarında Albert Einstein Selfie’si büyük ilgi gördü.
SOSYAL MEDYADA AHLAK DIŞI PAYLAŞIM YAPILIYOR
ETZ14’ün sosyal medya oturumunda “Takipçin Kadar Konuş!” İsimli panelde ilk olarak söz alan YTÜ Akademisyenlerinden Teyfur Erdoğdu, sosyal medyaya felsefi bir açısıyla yaklaşarak tespitlerini aktardı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı ve “Sosyal Medya Savaşları” kitabının yazarı Ümit Sanlav, Bir önceki oturumda YTÜ sahnesinde hologramla yer alan Einstein’in“Korkarım ki bir gün teknoloji, insani etkileşimin önüne geçecek ve aptal bir nesil olacak”söylemini hatırlatttı. Sanlav, akıllı telefon kullanan her 10 gençten 9’unun uyandığında, daha yataktan kalkmadan elini yüzünü yılamadan sosyal medya etkileşimlerini kontrol ettiklerini söyledi.
“Odun Herif” markasıyla fenomen olan Kadir Doğrubakar,“Odun Herif” in hikayesini, TRT Sosyal Medya Programı yapımcısı ve Sosyal Medya Uzmanı Yalçın Arı ve Yakup Öztürk de sosyal medya tecrübe ve gözlemlerini aktardılar.
Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne yurtiçi ve yurtdışından da çeşitli konuşmacılar katıldı.
“Herkes Mucit Olabilir!” isimli panelde ALKEV eğitimcilerinden Hakan Atas ve Aslı Başaran Baş su ile yaptıkları müzik büyük ilgi gördü. Misafirler de suya dokunarak su ile müzik yaptılar.
UMUT ÇOCUKLARI, HAYVAN HAKLARI VE SOMA YARDIMI
Etkinlik boyunca fuaye alanında 2 kermeste de Hayvan Hakları Federasyonu işbirliği ile açılan stantta Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Umut Çocukları Derneği'ne ve sokak hayvanları için yardım toplandı.