Piramit Haber

Eğer Portakalı Kokluyorsanız...

Faydalı Bilgiler

Okurken bile çok ilginç bulduğunuza eminiz. Bakalım portakal koklamak ne işe yarıyor...

Kulaklarınızın Arkasına Soğuk Su İle Dokunun: 

Ense bölümümüz, bileklerimiz ve kulaklarımızın arkası, stres yaşandığı zaman biyolojik olarak bu yoğunlaşmaların yaşandığı yerler olarak biliniyor. O nedenle de bu tip bölgelere soğuk su ile temas etmek sakinleşebilme açısından oldukça etkili. Yani, hem bu bölgelerdeki damarları rahatlatmak, hem de yine bu bölgelere oluşan baskıyı ve basıncı düşürebilmek için soğuk su ile dokunmak ya da bölgeye soğuk su eşliğinde ufak masajlar yapmak, sakinleşmeye iyi geliyor.

Nefes Alıp Verme Tekniğini Öğrenin: 

Dr. Andrew Weil tarafından 4 – 7 – 8 isminin verildiği nefes alıp verme tekniği, stres üzerinde oldukça etkili olabiliyor. Peki, bu teknik nasıl çalışıyor? 

Sıralama oldukça basit; 4 saniye kadar yalnızca ve doğrudan burundan nefes alıyorsunuz, ardından bu nefesi 7 saniye kadar içinizde tutuyorsunuz ve en sonunda 8 saniye boyunca nefesi ağzınızdan bütünü ile boşaltıyorsunuz. 4 – 7 – 8 tekniği ciddi anlamda stresi azaltabiliyor ve kan akışını normale çevirerek vücut fonksiyonlarını rahatlatıyor.

Portakal Kabuğu Koklayın: 

Okurken bile çok ilginç bulduğunuza eminiz. Evet, çoğu araştırma bu yöntemin stres azaltıcı olduğuna işaret ediyor. Soyulmuş portakal koklamak ya da portakal kabuğunun kokusunu içinize çekmek stresin etkisini düşürüyor ve stresi azaltıyor. Bu sayede çok kısa zamanda kendinizi iyi hissedebiliyorsunuz.

Egzersiz Yapın: 

Bir spor salonundaki aletlerde çalışarak ya da açık havada bir koşuya veya yürüyüşe çıkarak kalbinizi ve kan akışınızı düzene sokabilirsiniz. Bu sayede de vücut fonksiyonlarınız canlanacak ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Aynı zamanda stresin etkisi de bitecek ve ruh haliniz değiştiği için daha rahat bir psikoloji size eşlik edecektir. İş çıkışında modunuzu değiştirin ve egzersiz ile hem sağlık açısından, hem de stressiz bir ruha sahip olma açısından kendinize fayda sağlamaya çalışın.

Düşünün: 

Bir şey söylemeden önce dikkatli düşünün. Aksi halde, pişmanlık duyacağınız bir şey söyleme olasılığınız fazladır. Söylemek istediklerinizi yazmanız faydalı olabilir. Öfkeliyseniz yazarak konudan uzaklaşabilirsiniz.

Müzik Dinleyin: 

Gevşeme becerileri uygulayın. Gevşeme becerilerini öğrenme ve stresi azaltma öfkenizi kontrol etmeye yardımcı olacaktır. Derin nefes alma, bir gevşeme sahnesini gözünüzde canlandırma ya da sakinleştirici bir sözü tekrar etmeyi deneyebilirsiniz. Diğer öfkeyi hafifletme yolları ise müzik dinlemek, bir gazetede yazı yazmak ya da yoga yapmaktır. 

Mango Tüketin: 

Bir ilginç tavsiye ve teknik de mango yemek ile ilgili oluyor. Linalool isimli bir bileşen içeren bu tropik meyve, kendisini tüketenlere sinirleri yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir etki gösteriyor. Biyolojik anlamda da içindeki maddeler ile vücuda olumlu etkilerde bulunan bu meyve, hem sağlık açısından hem de stres açısından son derece faydalı bulunuyor. Mango yemeyi deneyin ve kendinizi plajlarda dinleniyor hissedin.

Doğru Konuşma: 

Problemi anlatırken “ben” sözünü kullanın. Bu karşınızdakini ayıplamak ya da suçlu bulmaktan kurtulmanıza yardım edecektir. Örneğin, “Ev işlerine yardım etmelisin” yerine, “Bu akşam ev işlerine yardım etmediğin için üzüldüm” ifadesini kullanın.

Uzaklaşın: 

Ortamdan uzaklaşın. Öfkeniz biraz yatışana kadar, sinirlendiğiniz kişiden biraz uzak durun.

Geriye Doğru Sayın: 

Bazen 100’den 0’a saymak da stresi düşürücü etki yaratabilir. Hiç olmazsa, bunu deneyebilir ve önünüzdeki işlere bu şekilde konsantre olabilirsiniz

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.