Teknoloji: Diyetlerinizin bir işe yaramamasının en büyük etkenlerinden birisi hareketsiz yaşamdır. Eskiden bir arkadaşınızla görüşmek için belki de 10 veya 15 dakika yürürken şimdi sadece mailleşerek görüşmüş kadar oluyor yada internet üstünden sohbet edebiliyorsunuz. Böyle olunca da hareket yerine oturmayı seçiyorsunuz.
Hızlı yemek: Hızlı yemek kilo almanıza sebep olur bu nedenle olabildiğince yavaş yemelisiniz. Yiyecekleri uzun zaman çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren besinleri kaydetmesine zaman tanımak manasına gelmektedir. Bu şekilde tat alma duyusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.
Tatlandırıcılar: Kilo almamak için devamlı şeker yerine tatlandırıcı kullanıyor olabilirsiniz. Ancak yapılan araştırmalar suni tatlandırıcıların alınan naturel kalori alımı konusu için vücudu kandırdığını ve bu nedenle de daha fazla şeker kullanma isteğini ortaya çıkardığını gösteriyor.
Meyve suları: Fruktoz seviyesi yüksek olan meyve suları iştahınızı açar. Bu nedenle taze meyve suyu içmek ya da meyve yemek çok daha yararlıdır.
Öğün atlamak: Her yemek yediğinizde metabolik hızınız iki saat arasında yüzde 20-30 artar lakin öğünleri atlarsanız metabolizmanız yavaşlar. Özellikle kahvaltı yapmamak en büyük problemdir.
Salata: Diyet yaptığınız için salata yemeyi tercih edebilirsiniz fakat salatayı dışarıda yiyecekseniz soslu bir salata yememelisiniz. Özel soslarla yapılan bu salataların kalori bakımında bir hamburgerden çok fazla farkı bulunmamaktadır.