Bunun üzerine belirlenen mekanlarda yoğun bir uygulama başlatıldığını ifade eden Uçkan, şöyle konuştu: ”Huzurlu bir kent olarak anılıyoruz. Bunu bozan kişilere polis, imkan vermeyecek. Bugüne kadar yapılan uygulamalar olumlu sonuç verdi. İlk ziyaretlerinde şikayetlerini dile getirenler, ikinci ziyaretlerinde ’Allah razı olsun, o bölgelerden eşimle ve kızımla rahat geçebilir hale geldik. Yoksa o bölgelerden geceleri geçme ihtimali yoktu’ dediler. Emniyet olarak önceliğimiz, bulunduğumuz ilin tamamında asayiş ve huzurun sağlanmasıdır. Polisin görev yaptığı bir bölgede huzur sağlanamıyorsa, orada emniyet olarak bazı görevlerimizi ifa edemiyoruz demektir. Bununla ilgili bir takım yasal düzenlemeler mevcut. Bu yasal düzenlemeler çerçevesi içerisinde bunlar yerine gelir.”
”Halk, huzurlu şekilde yaşamını sürdürecek”
Uçkan, madde kullanımı ve içki tüketiminin halka açık park, bahçe ve ibadethanelerin bahçelerinde azalmasına paralel olarak suç ve suç türü oranının da düştüğünü bildirdi.
”Açık alanda, bağımlılık meydana getiren maddelerin kullanımının ve alkol tüketiminin azalması sonucu 2011 ile 2012 yılları arasında şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde 5, cinsel suçlarda ise yüzde 25 oranında düşüş kaydedildi” diyen Uçkan, şöyle devam etti: ”Bu oranlar bizi sevindiriyor. Halkın huzurunu sağlamak birinci vazifemiz olduğu için bununla ilgili ne tür önlemler alınması gerekiyorsa bunları yerine getirmekle mükellefiz. Bu konuda her türlü tedbiri almaya da devam edeceğiz. Bıçaklı ve silahlı kavgalarda meydana gelen yaralanma ve ölüm oranı da azaldı. Uygulamalarımızda maksat dışı bıçaklar ve çok sayıda ruhsatsız silahlar ele geçiriyoruz. Böylece bir suçun işlenmesini engellemiş oluyoruz. Bu da suç oranlarını düşürüyor. Huzuru bozmak isteyen şahıslar hakkında gereğini yaptığımız sürece halk, huzurlu şekilde yaşamanı sürdürecek.” Afyonkarahisar Valiliği’nin, 24 Nisan 2012 tarihinde yayımladığı 2012/3 sayılı ”Açıktan alkol alınmanın ve alkol satışının yasaklanması” başlıklı genelgesinde, içki kullananlarca şehrin belli yerlerinin mesken tutulması, buralarda taşkınlık yapılması, çevreye rahatsızlık verilmesi, trafik kazalarının önlenmesi gerekçe gösterilmiş, yasağa uymayanların, Kabahatler Kanunu’nun ”sarhoş” ve ”gürültü” suçlarını düzenleyen 35’inci ve 36’ncı maddelerine göre cezalandırılacağı ifadeleri yer almıştı.