Piramit Haber

Araplara boğaz diye satmışlar!

Manşet

Türkiye’den gayrimenkul satın alan bazı yabancıları maket üzerinden kandırdılar.İnanlar inşaatın yönetim kurulu başkanı Serdar İnan, “Maalesef bazı Türk inşaat firmalarının yurtdışında Esenyurt’taki projeleri Araplara Boğaz’da diye pazarladıklarına şahit olduk” dedi

 Kuveyt hükümetinin, Türkiye’nin önümüzdeki hafta düzenleyeceği fuarı, vatandaşlarının mağdur edildiği gerekçesiyle iptal etmesinin ardından ilginç gerçekler ortaya çıkmaya başladı.
İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, geçtiğimiz mayıs ayında Kuveyt’te düzenlenen bir fuara katıldıklarını belirterek, “Burada maalesef bazı Türk inşaat firmalarının Esenyurt’taki projeleri Araplara Boğaz’da diye pazarladıklarına şahit olduk” dedi.
Serdar İnan, bu şekilde Kuveytli yatırımcıların yanıltıldığını ve mağdur edildiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:
“Kuveyt’teki fuarda 25 Türk firması vardı. 15 firma ise çok bilinir değildi. Bu fuarda merkezde, denize yakın diye Beylikdüzü’ndeki, Esenyurt’taki konutlar pazarlandı. Bunların olmaması gerek. Bir de çantacıların ortadan kalkması şart” diye konuştu.
Serdar İnan, sorunun sadece Kuveytli yatırımcılarla ilgili olmadığını, Türkiye’den gayrimenkul alan tüm yabancı yatırımcıları ilgilendirdiğini belirterek, yabancı yatırımcıların mağdur edilmesini engellemek ve bunlara yön göstermek için tanıtım ofisinin kurulabileceğini söyledi.

‘Diğerleri de kaçar’
Serdar İnan, Kuveytli yatırımcıların Körfez’de gayrimenkulün ilk ticaretini yapan ülkelerden biri olduğuna işaret ederek, “Kuveytliler gayrimenkul ticareti yapmasını çok iyi bilir, Arapların tüccarı bunlar.
Kuveytlilerin Suudiler ve Dubaililerle de ciddi ortaklıkları var. Bunları kaybedersek diğer yatırımcılar da kaçar” uyarısını yaptı.

Esenyurt hem yerliyi hem yabancıyı vurdu

Kuveytli yatırımcıların mağdur olması ve fuarın iptal edilmesi yerli konutzedeleri de gündeme getirdi. Özellikle Esenyurt’ta yaşananlar, bu sıkıntıların oluşmasına neden oldu. 2009 yılından itibaren bölgedeki firmaların kaçak inşaat yapmaları ve bunları çok düşük fiyatlardan piyasaya sunması krizin boyutunu artırdı.
Hem yerli hem de yabancılar bu konutları satın alırken, yaşanan süreçte bölgedeki imar planlarının iptal edilmesi ve kaçak olan onlarca şantiyeye kilit vurulması süreci tıkadı.
İnşaatlar yarım kalıp, firmalar iflas edince binlerce Türk vatandaşı mağdur olurken, yabancılar da bu mağduriyetten nasibini aldı. Sorun Kuveyt’ten patlak verirken, mütekabiliyet yasasıyla umutlanan inşaat firmalarını endişe sardı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.