Eğer Colorado Üniversitesi’nin yapmış olduğu hesaplamalar doğruysa kutuplarda buzulların erime hızının artmasıyla beraber okyanuslarda ani yükselmeler görülecek ve büyük felaketlere yol açacak.Araştırmayı yürüten Jeolog Bill Hay, “İnsanlar hâlâ kıyılardan daha yüksek yerleşim yerlerine yerleşme eğiliminde değiller. diye konuştu
İklim değişikliklerini kontrol edemeyebiliriz fakat nerede ve nasıl yaşayacağımız konusunda değişiklikler yapmak tamamen bizim elimizde. Bu sene ani deniz yükselmelerine, normallerin çok üzerinde anormal sıcaklara, fırtınalara ve susuzluğa hazır olun.Ürkütücü dönem ne yazık ki başlıyor. Bu ne halkın ne de devlet yöneticilerinin umurunda” dedi. Araştırmacının bu sözlerinin dayanağı olan araştırması 3 ay önce, Kasım 2012’de Science Daily isimli bilimsel dergide yayımlandı.
NASA: 23 yıl sonrası için kaygılanmayın!
NASA sürekli olarak dünyaya çarpma potansiyeli olan göktaşlarını (asteroidleri) gözler ve inceler. 2004 yılında “Apophis” ismi verilen asteroidin keşfedildiği gün bütün araştırmacıların tansiyonu yükselmişti. Çünkü 3.5 futbol sahası büyüklüğündeki bu göktaşının 2029 yılında dünyaya çarpma olasılığı%2.7 olarak hesaplanmıştı. Küçük de olsa bir olasığın bulunması tüm NASA’yı alarma geçirmişti. O günden bu yana yaklaşık 9 yıl geçti. Uzmanlar bütün verileri bir araya getirdiler ve geçen hafta çarşamba günü sonucu basınla paylaştılar: “Apophis dünyaya 2029’da değil 2036’da 31.300 kilometre kadar yaklaşacak. Dünyaya çarpma olasılığı%2.7 değil, milyonda bir.” Tabii bu kadar büyük bir asteroidi, yanıbaşımızdan geçerken gözlemek de çok ilginç olacak. Bütün umut Apophis’in son anda başka etkileşimlerle yolunu dünyamıza doğru çevirmemesi.