Tezemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 ay önce bir özel televizyon kanalındaki programa Konya’nın Karatay Doğanlar Mahallesi'nde oturan 10 yaşındayken babası tarafından zorla şırınga enjektesiyle uyuşturucu madde bağımlısı yapılan N.A. ile annesi A.U'nun konuk olduğunu ve bu çocuğu tedavi ettirebilmek için kanal ile bağlantı kurduklarını söyledi.
Uyuşturucu bağımlısı olan, emniyette gasp, fuhşa aracılık, adam yaralama, uyuşturucu madde taşımak ve kullanmak gibi suçlardan çok sayıda kaydı bulunan baba Ç.A'nın ise halen Konya Kapalı Cezaevinde hapiste yatmakta olduğunu belirten Tezemir, Ç.A'nın diğer oğlu M.A'ya da 14 yaşındayken yine zorla uyuştuğu verdiğini kaydetti.
Tezemir, bu ailenin 3 kız çocuğu 2 erkek çocuğu bulunduğunu belirterek, ailenin dramını şöyle anlattı:
"Anne dayakla susturulmuş, okuma yazma dahi bilmiyor. 10 yaşında babası tarafından zorla şırınga enjekte edilerek uyuşturucu bağımlısı yapılan N.A, şuan 14 yaşında 4 yıldır kullanıyor. Bağımlı bir çocukla aynı evde yaşamak kolay değil, diğer küçük çocukların psikolojisi bozuk.
Bu çocuğu nerede rehabilite edebiliriz diye uzun süre araştırdık, N.A'nın kesilmiş cezaları var, 138 tane davası var, şu anda 2 yılın üzerinde kesinleşmiş bir cezası da var. Her an hapse girebilir. Konya'da emniyet, mülki amirler aileyi biliyorlar, kadının çektiği zorluğu da biliyorlar. Onların desteğiyle zaten kadın bugüne kadar ayakta kalabilmiş, korumaya da çalışıyorlar.
Anne A.U, baba Ç.A ile 9 yıl evli kalmış, şu an boşanmışlar. Baba Ç.A, çocuklara gizli gizli eroin enjekte etmiş. Şu anda 18 yaşında olan ağabeyi M.A, 14 yaşındayken kardeşiyle aynı zamanlarda babası ona da zorla enjekte etmiş ve uyuşturucu bağımlısı yapmış. M.A. da gasp, hırsızlık ve uyuşturucu madde taşımaktan Sincan Cezaevinde yatıyor."
-"Krizi tuttu ve kaçtı"
UBAM Genel Başkanı Tezemir, resmi olarak rehabilitasyon merkezleri bulunmadığını,rehabilitasyon merkezi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yetkililerden bu konuda destek istediklerini söyledi.
Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Zehra Arıkan ile görüştüklerini ve N.A'nın tedavisi için hastaneye yatırılmasının kabul edildiğini belirten Tezemir, "3 aydır bu çocuğu tedavi ettirmek için kafa yorduk.
Annesi çocuğun tedavi olmasını çok istiyor. Çocuğu da ikna edince tedavi için Konya'dan getirdik. Çoğunun sevkleri yapılacaktı, hastaneye götürdük. Süreç uzayınca saat dolayısıyla hastaneye girişini yapamadık.
Konya'dan tedavisi için getirdiğimiz N.A, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine giriş yapmak üzere başvurulduktan sonra krizi tuttu ve kaçtı. Ertesi güne kalınca, kriz tuttu dediler. Hastaneye yatabilseydi bütün sağlık tetkikleri yapılacaktı."