Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Genel Kurulu'nda, Bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, eğitimde, küresel düzeydeki farkı kapatacak türden faaliyetlere ağırlık verdiklerini söyledi.
Alo 147 çağrı merkezine yönelik eleştirilerde ciddi anlamda haksızlık yapıldığını belirten Dinçer, ''Ayda ortalama 80 bin kişinin müracaat ettiği bu çağrı merkezinde 100 kişi çalışıyor. Bunlardan 50'den fazlası Van depreminden sonra özürlü kalmış kişiler. Gelen çağrıların yüzde 89'u bilgi edinme ile ilgili, yüzde 6'sı taleplere yönelik, yüzde 4'ü genel anlamda şikayetlere ilişkin. 10 binde biri öğretmenler için yapılan şikayetlerden oluşuyor. Yüzde 1'i de görüş öneridir'' dedi.
''Yüzde 80, maaşlara ayrılmış durumda''
Bakan Dinçer, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in, Bakanlığın bütçesine ilişkin verdiği istatistik bilginin doğru olduğunu, bu bilgileri kendilerinin zaten açık şekilde yayımladığını ifade etti. Ancak rakamların iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade eden Dinçer, Bakanlığın bütçesinin önemli bölümü öğretmen ücretlerine gidiyor. Yüzde 80, maaşlara ayrılmış durumda. Ama bu, yatırım için ayrılan kaynağın düşük olduğunu göstermiyor. Yatırım için 3,5 milyar ayrıldı. Miktar olarak düşük değil, Bakanlığın büyüyen bütçesinin içinde küçük kalıyor. On yıl önce derslik ihtiyacı yüzde 50'ydi. Şimdi yüzde 30'un altında. Derslik ihtiyacımız bir gün kalmadığında, 'yatırıma para ayırmıyorsunuz' eleştirisi de anlamsız kalacak. İhtiyaçlar nerede yoğun ise kaynakların da zaman içinde birinden diğerine kaydırılması doğrudur'' diye konuştu.