TBMM
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2013 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerini eleştiri ve sorularını yanıtladı. Türkiye'deki sağlık personeli sayısının yetersiz olduğunu, geçmişte bu sorunu aşmak için ortaya koydukları çabaların meslek örgütünce engellenmeye çalışıldığını ifade eden Akdağ, tam gün tartışmalarının ''kategorik'' tartışmalar olduğunu söyledi.
33 bin uzman hekim ve 9 bin klinisyenin tam gün görev yaptığını ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:
''Dışarıyla muayenehane, özel hastane bağlantısı olmayan 9 bin hoca kötü hoca da dışarıyla bağlantısı olan bin hoca mı cici hoca? Bu ülkenin bir tek hocaları onlar mı? Üniversitelerde tam gün çalışan hocalara büyük bir haksızlık yapıyoruz. Tartıştığınız eğitimci olan arkadaşlar bin hocadır. Gerek YÖK gerekse SGK'nın verdiği mütalaaya göre her türlü tıbbi işlemi yapmalarına müsaade edilmektedir. Hastayı birincil olarak kendisi alamaz diyor. Neden? Dışarıyla içeri ilişkisi kurulmasın diye. Bu kadar basit bir tedbir alınmıştır. Bir uzmana, yardımcı doçente ya da doçente hasta getirilir, yatırılır ameliyatı yapılır, her şeyi yapılır, o hoca da o ameliyata eğitici olarak girer. Ameliyatı da gerçekleştirir, insanlara öğretir. Hoca buna rağmen öğretmenler odasında oturuyorsa kusura bakmayın o üniversitenin rektörüne ya da yöneticisine gidip hesap sormak lazım. O bin hocayla ilgili mesele başka şekilde de çözülebilir, ama hiç kimse bizden, AK Parti hükümetinden bu ülkenin insanını, çocuğunu, engellisini, her kimse onlar muayenehanelere mahkum etme yönünde bir adım beklemesin. Öyle bir şey yapmayacağız, buna kararlıyız.''
Sağlık Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
Bin hoca mı cici hoca?
Bin hoca mı cici hoca?
Piramit Haber Piramit Haber
Sağlık
Bakan Akdağ, üniversite hastanelerindeki tam gün uygulamasıyla ilgili, ''Dışarıyla muayenehane, özel hastane bağlantısı olmayan 9 bin hoca kötü hoca da dışarıyla bağlantısı olan bin hoca mı cici hoca?'' dedi.
Paylaş: