Piramit Haber

Buruna yararlı, kulağa zararlı !

Sağlık

Uzmanlardan deniz suyu ile ilgili uyarılar geldi.

Sıcaklarla birlikte serinlemek isteyenler kendilerini denize veya havuza atıyor. Ancak denize girenlerin büyük kısmı dikkat etseler de kulak veya burunlarına su kaçabiliyor.

Peki kulağa veya buruna su kaçması tehlikeli midir? Uzmanlara göre deniz suyunun burun sağlığı açısından bir sakıncası yok. Hatta faydası bile var.

TIKALI BURNU TEMİZLEYİP AÇIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Estetik Burun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir, "Birincisi burnumuzdaki kronik hastalığı yıkıyor ve temizliyor. İkincisi burun içindeki ödemi, şişliği çözüyor. Tıkalı burnun açılmasına, kanalların açılmasına yardımcı oluyor. Üçüncüsü de burun kendi kendini fırçalayıp temizler, fırçaları var. Bunların daha iyi çalışmasına sebep oluyor" dedi.

Bu faydasına karşın insanlara tedbirli olmayı tavsiye eden Op. Dr. Şeneldir, "Özellikle kronik sinüzitlerde, bölgesel soğuk etkisinin sinüziti azdırıcı etkisi var. Denizden sonra rüzgarda, soğukta kalmayıp hemen saçımızı kurutmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

KULAK SAĞLIĞINI BOZABİLİR

Kulağa su kaçması ise ağrılı rahatsızlıklara sebep olabilir.

Op. Dr. Süreyya Şeneldir bu konuda şunları söyledi:

"Deniz suyu özellikle kirliyse enfeksiyonlara zemin hazırlayacak bir hale getirir. Bir de bunun üstüne üstlük biz deniz sonrası kulağımızı çok kaşıyıp kurcalarsak bu sefer orada dış kulak yolunda enfeksiyon gelişebilir."

Basit önlemlerle kulak sağlığı da korunabilir.

Op. Dr. Süreyya Şeneldir, bu konuda, "Mümkün mertebe kirli sularda denize girmeyelim. İkincisi de eğer çok denize gireceksek gün bitiminde beyaz sirke birkaç damla kulağımıza damlatmayı öneriyoruz. Tek şartla; kulak zarımızda delik olmaması kaydıyla" dedi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.