Prof. Dr. Ayşe Karan, uyguladıkları tedavi yöntemi ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, vertigonun bir hareket yanılması olduğunu söyledi.
Hastalığın belirtilerinin, hastanın "nesnelerin etrafında döndüğü" ya da "zeminin ayağının altından kaydığı" hissine kapılmasına kadar değişik belirtilerinin olduğunu ifade eden Karan, fizik ve rehabilitasyona genellikle çok şiddetli baş dönmesi atağı geçiren hastaların geldiğini kaydetti.
Hastalığın iç kulakla ilgili sorunlarında bulantı ve kusma gibi etkilerinin görüldüğüne, kas ağrılarında bu etkilerin görülmediğine işaret eden Karan, uyguladıkları rehabilitasyon tedavisi hakkında şu bilgileri verdi:
"Öncelikle nedeni ortaya koymaya çalışıyoruz. Hastalık, iç kulakta kristallere bağlı olabiliyor. Biz bunları iç kulaktan çıkartmak için belli hareketler yapıyoruz. Bunlara menavra diyoruz. Bazen kulak, burun, boğazda bunlar yapılmış olarak da bize gönderiliyor ama ilk manevralarla sonuç alınamayabiliyor. Biz buna bağlı olarak belli testler yapıyoruz. Fakat bazen bunu yapamadığımız hastalar veya başka nedenler olabiliyor. Vertigosu devam eden hastalara egzersiz veriyoruz."
Tedavi süresinin hastanın tedaviye vereceği cevaba göre değiştiğini, ancak yaklaşık 3 ayda semptomlarda istenilen çözülmelerin olduğunu dile getiren Karan, hastalığı büyük oranda tedavi ettiklerini sözlerine ekledi.