Esmer pirincin ise ishal sırasında tüketilmemesi gerekmektedir. İshal sırasında pirinç yemekte zorlanırsanız, yarım kase pirinci 3 kase kadar su içinde 45 dakika bekletin. Oluşan suyu içerek tüketin.
Muz: Hem hafif hem de sindirimi kolaydır. İshalle kaybedilen minerallerin geri alınmasını sağlar.
Elma Püresi: Bağırsakların normal seviyede çalışmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini zorlamaz ve besleyicidir. İshalken, elmayı kabuklarını soyarak tüketin.
Böğürtlen: Geleneksel olarak ishal tedavisinde kullanılır. Meyve olarak ya da suyunu içerek tüketebilirsiniz. Daha etkili olması için böğürtlen suyu içine birkaç çay kaşığı yenibahar atabilirsiniz.
Limon Suyu: Taze sıkılmış limon suyu da ishali geçirme konusunda etkilidir. Günde 3-5 defa içebilirsiniz.
Elma Sirkesi: Sindirim yollarını temizleyen doğal bir antiseptik malzemedir. İçindeki pektin maddesi sayesinde ishalin hafiflemesini sağlar.
Kepek: İshal sırasında yemeklerinize 1 kaşık kepek ekleyebilirsiniz. İşlenmemiş doğal kepek olması gerekmektedir. Bağırsaklarda biriken suyu azaltır. Çorbalara katarak tüketebilirsiniz.
Keçiboynuzu Tozu: Pektin maddesi bakımından çok zengindir. Yemeklere ve bebeklerdeki mamalarına eklenebilir.
Havuç: Havuzun dış kısmını soyup kaynatın. Ardından da kaşıkla ezerek püre halinde tüketin.
Sarımsak: İshal bakterilerinin öldürülmesinde etkilidir. Yolculuk sırasında ishal oluşumunu engeller.
Bal: Bakteriden dolayı oluşan ishalin tedavisinde kullanılır. Yarım litre kadar su içine 4 yemek kaşığı bal ekleyin ve gün boyunca tüketin. Şeker hastaları tüketirken dikkatli olmalı.
Patates Çorbası: Patates kullanarak güzel bir çorba hazırlayın ve gün boyunca bu çorbayı tüketin.
Zencefil: Her yemek sonrasında bir fincan zencefil çayı içerek ishalin etkilerini hafifletebilirsiniz. Ayrıca, zencefil çayı sayesinde kaybedilen suyu da geri kazanmış olursunuz. Nane, civanperçemi, meyan kökü de ishal için etkilidir.