Vücudunuz saatlerdir yememeye "yavaşlayarak" karşılık verir, metabolik hızı yavaşlatır ve enerji korumak için daha az kalori yakar. Kahvaltı ederek metabolizmanızı uyandırıp vücudunuzu çalıştırır, kilo vermek için gereken kalorileri yakar.
2. Daha fazla yiyerek daha az kilo alın
Araştırmacılar, kahvaltı eden kişilerin kilo verme ve o kiloyu koruma şanslarının daha yüksek olduğunu tekrar tekrar göstermiştir. Kahvaltıyı atladığınızda o kadar acıkırsınız ki öğlen vakti danalar gibi yersiniz. 15 kilo veren ve onu 1 yıldan fazla koruyan kişilerin %90'ı haftanın çoğu gününde kahvaltı ettiklerini bildirdi.
3. İşte ve okulda daha başarılı olun
Kahvaltı sizi uyandırır. Çalışmalar gösteriyor ki kahvaltı eden kişiler, kahvaltı etmeyen kişilerden daha dikkatli oluyor ve sınavlarda daha başarılı oluyor. Kahvaltı etmek hafızayı geliştirir ve yeni bilgiyi almayı gerektiren görevlerde olumlu yönde etki eder. Tersine, aç bir çocuk zor görevlerle karşılaştığında kayıtsız, ilgisiz ve sinirli olabilir. Yetişkinlerin de kahvaltıya çocuklar kadar ihtiyacı vardır.
4. Kahvaltı günün geri kalanında yiyemeyebileceğiniz yiyecekleri yeme şansı verir
Yağsız süte karıştırılmış tam tahıllı gevrekler veya yumuşak meyvelerle hata yapmazsınız; işte tek bir tasta lif, folik asit ve kalsiyumunuz.
5. Kahvaltıyı atlamak sizi sinirli yapar
Çalışmalar gösteriyor ki kahvaltı eden kişiler daha iyi ruh haline sahiptir. Kahvaltı sizi güne doğru yolda başlatır. Sağlıklı bir kahvaltıyla güne başlarsanız öğlen yemeğine hazırlanırsınız. Kahvaltı seçimlerinize biraz dikkat ederseniz öğlen yemeğinde daha mantıklı şeyler seçmeniz daha olasıdır.
6. Sabah ilk iş şekerli çöreklere saldırmayın
Bunlar birkaç saat sonra kan şekerinizin düşmesine neden olur. Sizi canlandıracak bir şey istersiniz ve muhtemelen başka bir şeker akımı için yüksek şekerli karbonhidrat kavrarsınız.
7. Kahvaltı vücudunuzun daha iyi çalışmasını sağlar
Sağlıklı bir kahvaltı içeren bir program hazırlayın ve güne hazır olun.
8. Çocuklarınıza iyi örnek olun
Kahvaltıyı atlarsanız çocuklarınız onun önemsiz olduğunu düşünecektir. Kahvaltının büyük bir olay olması gerekmez ama korkmayın. Bunu alışkanlık haline getirirseniz çocuklarınız da önde gidecektir.
9. Kahvaltıda tatlı yemeyin
Şekerli bir çörek veya 30 gr şeker içeren kahvaltılık barın kahvaltı unsurları olduğunu düşünüyorsanız bir daha düşünün. Şekerli çörekler, kızarmış ve yağlı şeker hamurlarıdır ve birçok kahvaltılık bar "şeker barları" diye etiketlenmelidir.
10. Etiketlere dikkat edin
"Besleyici" her zaman sağlıklı demek değildir. Gevrek üreticileri pazarlamada, sağlık mesajı gönderen sözcükler kullanmakta uzmandır. Etiketleri okumazsanız kendi zararınıza beslenirsiniz. Çocuk gevrekleri sert şekerlerden daha fazla şeker içerebilir. Çocuklarınızın bu gevreklere alışmasını önleyin; yoksa şekere alışır ve sadece önceden şekerlendirilmiş gevrekler isterler.