Kimyasal bileşiklerin oluşumunda çok etkili olan oksijenden daha farklı özellikleri bulunan ozon, insanların farklı rahatsızlıklarında tedavi amaçlı kullanılabiliyor.
Ozon tedavisi günümüzde sıkça duyduğumuz bir terim halini aldı. Güzellik, doğal bakım, kilo verme ve önemli pek çok hastalığın tedavisinde karşımıza tamamlayıcı ya da önleyici olarak çıkan ozon tedavisi nedir nasıl yapılır, sorusunun cevaplarını bu konumuz ile sizlere vermeye çalışacağız.
Ozon tedavisi hakkında ilk olarak hangi durumlarda yapılabileceği ya da yapılması gerektiği konusuna değinmek istiyoruz.
Ozon terapi yöntemi etkili olduğu hastalıkların dışında;
-Yeteri kadar uyuduğu halde uykusu yetmeyenlerde -Sabahları yataktan yorgun kalkanlarda
-Sürekli kas ve baş ağrısı çekenlerde
-Yaşına göre cildinin daha fazla yaşlandığını düşünenlerde
-Selülit, fazla kilo problemi olan kişilerde
-Sürekli enerji yetersizliği yaşayan kişilerde uygulanabilir.
Sizde de yukarıdaki gibi belirtiler varsa uzman bir merkeze gidip şikayetlerinizi belirterek ozon tedaviye ihtiyacınız olup olmadığını araştırabilirsiniz. Ozon terapi öncesi uygulama yapacak olan doktora şikayetleriniz ile ilgili bilgileri eksiksiz ve tam olarak vermeniz, etkili bir uygulama için önemlidir. Eğer bu aşamada yetersiz ya da yanlış bilgi verirseniz, yapılan uygulama için de zarar görebilir ya da sorunlarınıza çare bulamayabilirsiniz.
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisi, konu hakkında profesyonel hizmet veren sağlık merkezlerinde uygulanır. Bu merkezlerde görev alan uzmanlar, ozon tedavisi için eğitim almış, alanlarında yeterli bilgiye sahip kişilerdir. Kendilerine baş vuran hastaların sağlık sorunların ve şikayetlerine göre her hastaya farklı bir tedavi periyodu uygulanır. Genel olaraksa ozon tedavisi 3 gün ara ile haftada 2 seans şeklinde yapılır. Bu hesaba göre 5 haftada 10 seans uygulaması yapılır. Sonrasında elde edilen etkinin devamı için ayda 1 kere ozon terapi uygulaması yapılarak devam edilir.
Ozon tedavisi nedir kimlere uygulanır sorusunun cevabı için kilo sorunu olan, selülitlerinden şikayet eden, sürekli ağrı çeken, kendini sürekli yorgun ve halsiz hisseden kişileri örnek verebiliriz. Bu etkilerin yanı sıra bazı özel hastalıkların tedavisinde de ozon terapiden yararlanılabiliyor. Ozon tedavisi doğuştan bazı enzim eksikliği hastalıklarında, ağır kanama durumlarında, kontrol altına alınmamış hipertroid hastalığı sahiplerine uygulanmaz.
Ozon Tedavisi Nedir?
Ozon terapi tedavisi hakkında en çok merak edilen soruların arasında ozon tedavisi nedir yan etkileri nelerdir, sorusu da gelir. Bu sorunun cevabı olarak yöntemin her hangi bir bilinen yan etkisi olmadığını verebiliriz. Uygulama sırasında bazı noktalara dikkat edildiğinde hastanın hiç bir sorun yaşamayacağı ozon terapisi ile daha genç bir cilde kavuşmak mümkün.
Ozon tedavisi günümüzde en fazla cilt yaşlanmaları için kullanılıyor. Bu özel yöntemden etkilenerek piyasada ozon yağı özlü kremler de bulunuyor. Bu kremler ince kırışıklar ve yeni yaşlanma belirtilerinde etkili olsa da ilerlemiş etkiler de pek bir fayda sağlamıyor. Bunun için bu kremleri kullanmak yerine yaşlanmanın önüne geçmek için vakit kaybetmeden yakınınızda bulunan bir ozon terapi merkezine başvurup yöntemin uygulanışı, fiyatı, seans etkileri ve diğer merak ettiğiniz konular hakkında bilgi alın. Aldığınız bilgilerin sonrasında isterseniz, daha genç ve sağlıklı olmak için ozon tedavisi uygulatabilirsiniz.