Piramit Haber

Parmaklarınızın Devamlı Soğuk Olması Hastalık Belirtisi Mi ?

Sağlık

Vücudumuz ilk olarak hayati önem taşıyan organlara sıcaklık gönderir. Bu durumda parmaklar biraz soğuk kalır. Ancak farklı bir takım sağlık sorunları parmaklarınızın sürekli soğuk kalmasına neden olabilir. İşte soğuk parmakların nedenleri…

Raynaund hastalığı:
Bu hastalık genel olarak ellerde,parmaklarda kulak ve burunda oluşan kan dolaşımının bozulmasıyla ortaya çıkar.Kan dolaşımının azalmasıyla parmak uçları, ilk olarak beyaz renge döner. Beyaz olan bölge ilerleyen zamanlarda kızarıp yanmaya başlar.

Otoimmün bozukluklar:
Otoimmün bozukluk, bağışıklık sisteminin ters olarak hareket ederek sağlıklı hücrelere saldırması durumuna denir. Bağışıklık sistemi vücudun normal bileşenlerini kendinden saymayarak, dokulara veya organlara saldıran bakteriler oluşturur. 

Bunun sonucunda ise iltihaplanma ve otoimmün bozukluklar ortaya çıkar.

Tiroit hastalığı:
Tiroit bezinin yeterli hormon üretmemesi sonucu ortaya çıkan hastalıktır. İyot eksikliği bu hastalığın en önemli sebeplerinden biridir.

Tiroid bezi az çalıştığında, hipofizden TSH’nın kana verilmesi artar. Vücut dokuları için gerekli miktarda tiroid hormonu salgılanamaz.

Bunun sonucunda ‘’hipotiroit’’ meydana gelir. Dokulara yeterli miktarda kan ulaşmamasının bi diğer nedeni de budur.

Anemi hastalığı:
Kanda kırmızı kan hücreleri bulunur. Bu kan hücrelerinin içerisinde vücuda oksijen taşınmasını sağlayan hemoglobin vardır. Hemoglobin değerleri düştüğünde kansızlık problemi ortaya çıkar. 

Soğuk el ve parmakların yanı sıra, baş dönmesi, nefes darlığı, göz kararması gibi birçok belirti verebilir.

B12 eksikliği:

B12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin üretiminde önemlidir. B12 en fazla kümes hayvanları, et, yumurta ve sütte bulunmaktadır.

B12 vitamini yoksa kan hücrelerinin üretimi yavaşlar. Üretilen hücrelerde kalitesiz olur. bunun sonucunda dokulara yeterli kan ulaşmaz ve el ayak üşümesi meydana gelir.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.