Piramit Haber

Pharmaton Yan Etkileri ve Kimler için Zararlıdır?

Sağlık

Pharmaton’un yan etkileri, genellikle sindirim sistemi ile ilişkili oluyor. Baş ağrısı, uykuya dalmakta güçlük gibi yan etkiler de görülebilir. Özellikle sağlık sorunu olanlar ya da ilaç kullanan kişiler Pharmaton kullanımında dikkatli olmalılardır, çünkü zararlı olabilir. Ama genel olarak pharmaton yan etkileri ve zararları oldukça az olan, güvenli bir takviyedir.

Pharmaton, 1800’lü yılların sonlarında kurulmuş Boehringer Ingelheim isimli Alman firmasının ürettiği bir gıda takviyesidir.

Üreticilerinin iddiasına göre Pharmaton aşağıdaki kazanımları sağlayabiliyor:

Halsizlik ve yorgunluğun kaybolması Stresin azalması Yaşlılığın, gıda yetmezliklerinin ve hastalıkların yol açabildiği olumsuzlukların giderilmesi

İçeriğinde ise başta ginseng olmak üzere D vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, A ve E vitaminleri, folik asit ve B vitamin komleksleri bulunuyor. Bazı ürünlerde ise omega 3 yağ asidi de bulunuyor.

İlgili Makale: Pharmaton kilo aldırır mı?

Pharmaton Yan Etkileri Nelerdir? İngiltere’nin Ulusal Sağlık Hizmetleri (National Health Service, NHS – ülkemizdeki Sosyal Sigortalar Kurumu) Sisteminin yayınladığı bir rapora göre Pharmaton aşağıdaki belirtilere yol açabiliyor:

İshal, bulantı, kusma, karın ağrısı, reflü gibi sindirim sistemi sorunları Uykuya dalmakta güçlük Deri döküntüsü Baş ağrısı Baş dönmesi hissi

Bazı Pharmaton kullanıcılarından aşağıdaki sorunlara yol açabildiğine dair de bildirim alınmaktadır:

Kilo artışı, iştah açılması Odaklanma bozukluğu Terleme

Pharmaton’un Kesinlikle Kullanılmaması Gerektiği Durumlar Aşağıdaki sorunlardan herhangi birine sahip olan kişilerin Pharmaton kullanmamaları gerekir:

Böbrek sorunları olanlar Glikoz veya galaktoz bileşenlerinin sindirimi veya emilimine dair herhangi bir tür sindirim sistemi hastalığı olanlar Hemokromatoz, kanda kalsiyum fazlalığı, A veya D vitamini fazlalığı gibi demir depo hastalıkları olan kişiler Pharmaton soya, fıstık veya laktoz (süt şekeri) içerdiği için, bu maddelere karşı alerjisi olanlar.

Aşağıdaki ilaçları kullanan kişiler de Pharmaton kullanmamalıdır:

Kan sulandırıcı ilaçlar Levodopa Retinoidler (sivilce ilaçları) Doksisiklin vb. tetresiklin antibiyotikler Herhangi bir vitamin veya mineral takviyesi (doz aşımına neden olabilir)

Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, doktorunuza danışmadan Pharmaton kullanmamanızı öneriyoruz. Özellikle çocuklarda ve hamilelerde doktor önerisi olmadan hiçbir koşulda Pharmaton kullanılmamalıdır.

NHS, Pharmaton kullanmayı tercih eden kişilerin 12 haftadan uzun süre kullanmamalarını öneriyor. Herhangi bir sorun belirtisi gördüğünüzde Pharmaton kullanmayı bırakmalı ve tıbbi destek aramalısınız.

Uzman Görüşleri
Pharmaton her ne kadar ülkemizde izinli bir ürün olsa da, Amerikan Gıda Ve İlaç Kurumunun (U.S. Food and Drug Administration) henüz onaylamadığı bir gıda takviyesidir. Harvard Üniversitesi Tıp Profesörü Dr. Joann Manson aşağıdakileri öneriyor:

İhtiyacınız olan vitamin ve mineralleri gıda değeri yüksek besinlerden almalısınız. Tam tahıllı (öğütülmemiş) ürünler, fasulye vb. bitki tohumları, bakliyat, yağsız et ve az yağlı süt ürünleri iyi birer seçenektir. Gıda kapsüllerine, sağlıklı bir beslenme programının alternatifi gözü ile bakılmamalıdır.

Yorumlar (2)

Seval 4 Yıl Önce

Antidepresan ile birlikte pharmaton içilir mi

Esma 4 Yıl Önce

Şeker hastaları pharmaton kullanabilir mi

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.