Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi ve Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, sigara tiryakiliğinin en öldürücü toplumsal zehirlenme olayı olduğunu ifade etti.
Sigarayı bırakamayacağı düşüncesinin insanların çabalarını olumsuz etkileyeceğini dile getiren Özlü, ''Bir bağımlılıktan kurtulmaya çalışacağınızı düşünün ve karamsarlığa izin vermeyin. Bırakmak için kendinize bir gün belirleyin ve kararlı olun, ertelemeyin" dedi.
Özlü, pek çok bağımlının zorlandığı nikotin yoksunluk belirtilerinin geçici olduğunu kaydederek, ''En çok ilk 2-3 haftalık süre sizi zorlayabilir. Ancak 3 hafta geçtikten sonra sigara ile mücadeleniz bitmeyecektir. Sigara içmeyi çağrıştıran pek çok şey, size hatırlatmaya devam edebilir. Siz içmeme konusundaki kararlılığınızı sürdürürseniz hatırlatıcı çevresel unsurlar ile sigara arasındaki güçlenmiş bağ zayıflayacaktır'' diye konuştu.
Sigarayı bırakmak için 3 hafta direnin
Sigarayı bırakmak için 3 hafta direnin
Piramit Haber Piramit Haber
Sağlık
Sigarayı bırakan kişilerde yaklaşık 3 hafta süren huzursuzluk, uykusuzluk, uykuya eğilim, sinirlenme, aşırı tepki verme, konsantrasyon güçlüğü gibi sorunlar yaşanabiliyor.
Paylaş: