Sinüzit Belirtileri Nelerdir?
Sinüzit rahatsızlığı kronik ve akut olmak üzere 2 ana kısma ayrılmaktadır. Akut kısmında; burun tıkanması, burun akıntısı, diş ağrısı ile karıştırılabilir nitelikte yanak ağrısı, gözlerin çevresinde çeşitli ağrılar ve olumsuz ağız kokusu gibi belirtilerin oluşmasına neden olur. Buna ek olarak bazı durumlarda kuru öksürük ve hafif ateş durumları da görülebilmektedir.
Kronik sinüzitte ise; akut belirtilerinin yaşanma süresi 3 aydan daha uzun süre sürmektedir. Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, koku alamama ve öksürük nöbetleri daha şiddetli olarak yaşanmaktadır.
Sinüzit özellikle kış aylarında yani kasım ayından mart ayına kadar daha çok görülmektedir. Gerginlik tarzındaki baş ağrısı, migren ve burun kemiğinin eğriliğine bağlı olarak yaşanan burun tıkanıklığı durumu ile çok karşılaştırılmaktadır.
Sinüzit rahatsızlığı kişinin yaşam kalitesini ne yazık ki direkt olarak olumsuz yönde etkilemektedir. Kronik sinüzit rahatsızlığı, akut sinüzite kıyasla daha ağır geçmektedir ve kişiyi daha fazla zorlamaktadır. Bu durumda kişinin konuşması hatta ses tınısı dahi değişmektedir.
Sinüzite Karşı Papatya Kürü Nasıl Hazırlanır?
Gerekli Malzemeler:
-Yarım litre su
-3 yemek kaşığı kuru kır papatyası (Büyük papatya olmamalıdır.)
Hazırlanışı ve Uygulanışı:
Suyumuzu bir tencereye alalım ve kaynatalım. Suyumuz kaynayınca ocağın altını kısalım ve kurutulmuş papatyalarımızı ekleyelim. Ocağımızın altını kapatalım. Tenceremizin üzerine bir havlu örterek yüzümüzü buharına tutalım. Bu esnada burnumuzdan nefes alıp verelim.
Yukarıda anlatılmış olan uygulamayı 5 dakika boyunca uygulayalım. Yarım saat kadar ara verdikten sonra tekrar aynı uygulamayı 5 dakika daha yapalım. Ertesi günde aynı şekilde 2 defa uygulamayı gerçekleştirelim.
Burundan akıntı gelmeye başladığı zaman 3 gün ara verilmesi uygun olacaktır. Bu papatya kürünün etkili olabilmesi için düzenli ve disiplinli olarak uygulanması gerekmektedir. Şayet uygulama yarım bırakılırsa sinüzit tekrar yenileme fırsatını yakalamış olur.