Piramit Haber

Motosikletiyle rampalara meydan okuyor

Spor

Motokros tutkunu Ümit Dirin (60), ilerlemiş yaşına, sakatlık, maddi imkansızlıklar, antrenman sahası bulamama gibi olumsuzluklara rağmen hem ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yarışıp hem de çocukları ve gençleri yetiştirerek 36 yıl...

Motokros tutkunu Ümit Dirin (60), ilerlemiş yaşına, sakatlık, maddi imkansızlıklar, antrenman sahası bulamama gibi olumsuzluklara rağmen hem ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yarışıp hem de çocukları ve gençleri yetiştirerek 36 yıl önce başladığı sporu başarılarla sürdürüyor.

Dirin, motokros parkurları hazırlayıp yarışlara katıldığını ve bu alanda gençleri yetiştirmeye çalıştığını söyledi.

Motokrosa 1977 yılında başladığını belirten Dirin, şöyle devam etti:

"İstanbul'da yaşıyorum. Asıl mesleğim oto boyacılık. Bu mesleği 20 yıl yaptım. Oto boyasından zehirlendim ve mesleğimi bırakmak zorunda kaldım. Oto kuaförü açtım. 11 yıl da bu işi yaptıktan sonra Bağ-Kur'dan emekliye ayrıldım. Motokrosa başlamadan önce bir motosikletim vardı. Bununla rampalardan atlıyordum. 1977'de Merter'de biri yanıma geldi ve 'Şu arka arsada birileri motorlarla atlayıp sıçrıyor' dedi. Hemen motosikletime atlayıp yanlarına gittim. Bu sporun adının 'motokros' olduğunu orada öğrendim. Ondan sonra motosikletimi modifiye ederek motokrosa uygun hale dönüştürdüm. Bu motosikletimle 10 yıl Türkiye şampiyonu oldum. 1990'da, 1965 model arabamı satıp borçlanarak daha iyi bir motosiklet satın aldım. Bir firmanın sponsorluğunda 3 sene üst üste şampiyon oldum. Daha sonra başka bir firmaya transfer olup 1994, 1995, 1997, 1998'de şampiyon oldum. 17 Türkiye şampiyonluğum var. 1990'lı yıllarda Balkanlarda katıldığım yarışlarda da birincilik, ikincilik, üçüncülük derecelerim var."

Hırslı bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Dirin, yaşı 70'e gelse bile bu sporu bırakmak istemediğini anlattı.

Türkiye'de motokrosçuların en büyük sorununun, sponsor bulamamak olduğuna işaret eden Dirin, "Elimden geldiğince çocukları ve gençleri yetiştirmeye çalışıyorum. Bu gençlere el uzatmak lazım. Onların yetişmesi ve bu sporu daha da ileri götürmesi bakımından sponsor çok önemli" ifadesini kullandı.

Dirin, Balıkesir'in Gönen, Tekirdağ'ın Hayrabolu, Muğla'nın Fethiye ilçeleri ile Ankara'da motokros parkurları bulunduğu bilgisini verdi.

Bu parkurları kendisinin oluşturduğunu kaydeden Dirin, "İstanbul'da, 15 milyonluk bir şehirde maalesef motosiklete binip antrenman yapacağımız bir parkur, uluslararası yarış yapabileceğimiz bir yerimiz yok. Motokros, teknik, beceri, cesaret ve denge sporudur. Bundan dolayı yetkililerden, İstanbul'da bir yer göstermelerini istiyorum. Bilhassa Gaziosmanpaşa ve Sultangazi belediyelerinden bu konuda yardım bekliyorum" diye konuştu.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.