Piramit Haber

İşte verilen o karar!

Türkiye

Türkiye'deki "Tahşiyeciler davasının" tarafı bir grubun ABD'de bir hukuk firması aracılığıyla Fethullah Gülen aleyhine açtığı dava reddedildi.

ABD'li hakim iddiaları "siyasi" buldu ve "ABD ile bir ilgisi yok" dedi.
Türkiye'de 'Tahşiyeciler davası' olarak bilinen dava kapsamında mağdur edildiklerini beyan eden kişilerin, Amsterdam Hukuk Bürosu aracılığı ile başvuruları sonrası ABD'de yaşayan Fethullah Gülen hakkında açılan dava mahkeme tarafından reddedildi.
 
GEREKÇELİ KARAR: “SUÇ İDDİALARI TÜRKİYE’DE YAŞANDI, ABD’YLE ALAKASI YOK”

Federal Yargıç Robert Mariani iddiaları temelsiz bulduğunu belirterek davayı geri çevirdi. Yargıç Mariani karar yazısında Amsterdam Hukuk Bürosu'nun siyasi içerikli ve temelsiz iddialar sunduğu gerekçesiyle davanın düşürülmesine karar verildiğini açıkladı.

Mariani, gerekçeli kararında avukatların, Gülen'e yüklediği bütün suç iddialarının Türkiye'de yaşandığını ve ABD ile bir ilgisinin olmadığını belirtiliyor.

TAHŞİYE SANIKLARI BERAAT ETMİŞTİ

Türkiye'de 2009'da bazı illerde düzenlenen operasyonlar sonucunda İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır'da davalar açıldı. İzmir, Diyarbakır ve Adana ağır ceza mahkemelerindeki yargılamalarda sanıkların tümü beraat etmişti.

TAHŞİYECİLERE KUMPAS DAVASI

Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın şikayeti üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından, "devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik" suçlarından 14 Aralık 2014'te soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, "Paralel Devlet Yapılanması'nın 2009'da düzenlenen Tahşiye soruşturmasında kumpas kurduğu ve usulsüzlükler yaptığı" iddiasına ilişkin 64 mağdur ve müştekinin yer aldığı iddianame hazırladı.

RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK


İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, bir numaralı şüpheli Fetullah Gülen'in "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından 19 yıldan 34 yıla, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu diğer 32 şüphelinin ise "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 11 yıl 6 aydan 26 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.