Kursta keskin nişancı adaylarına spordan, uzun menzilli atışın önemli özelliklerine kadar birçok konuda yoğun eğitim veriliyor. Rüzgardan rakıma, sıcaklıktan eğime kadar birçok unsurun uzun menzilli atışı etkilediği, kursiyerlere uygulamalı olarak öğretiliyor.
Keskin nişancılara ayrıca interaktif atış eğitimi de veriliyor. Birlikteki elektronik sistemli kapalı atış poligonunda keskin nişancılar her mesafede ve şartta atış yapabiliyor. Buralardaki eğitimde rehinelerin kurtarılmasına yönelik bilgisayar destekli atışlar da yer alıyor.
400 metreden atış
Keskin nişancılar, her gün planlı eğitimler yaparak olası operasyonlara hazırlanıyorlar. Eğitimler sırasında araziye helikopterle indirme yapan ekipler, gizlenip hedef tespiti ve hedefe sızma gerçekleştiriyor. Arazi şartlarına uygun kamuflajlar giyen keskin nişancılar, fark edilmeden düşman hedefine doğru ilerliyor. Keskin nişancılar, arazide kamufle olabilmek için özel eğitimler alıyorlar.
Pusu bölgesine sızarak intikal eden ekipler, kullandıkları Türkiye'nin ilk milli keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12 ile 860 ve 920 metrede bulunan hedefleri başarıyla etkisiz hale getiriyor. 400 metrede bulunan bir hedef de aynı anda ateş eden 3 keskin nişancı tarafından başarıyla etkisiz hale getiriliyor.
Arazide 380 metrede gizlenen bir düşman keskin nişancısını dürbün yansımasından fark eden özel eğitimli ekipler, dürbüne ateş edip hedefi vuruyorlar, Başka bir keskin nişancıyı silahının dürbününden vurmak, keskin nişancılar arsında prestij olarak kabul ediliyor.
Rehine kurtarma operasyonu
Keskin nişancılar, rehine kurtarma konusunda özel eğitimler de alıyorlar. Eğitimlerde bir kişiyi silah ya da bıçakla rehin alan zanlı, rehineye zarar vermeden vuruluyor.
Keskin nişancılar, rehin aldığı kişiyle bir binaya saklanan zanlıya fark edilmeden yaklaşıyor. Binayı karşıdan gören bir aracın altına saklanan ekipler, zanlının elindeki silahı vurarak zarar vermeden rehineyi kurtarıyor.