Piramit Haber

TÜİK çalışanlarına 15 gün izin!

Türkiye

KARS’ta bir çalışanın 6 görevliyi geçen hafta öldürüp intihar ettiği Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü binası hizmete kapatıldı.

Kurumun 50 personeli kanlı olayın ardından üzerlerindeki baskıdan kurtulmaları için 15 gün idari izne ayrıldı. TÜİK, görevlileri izin dönüşü eski Belediye binasında hizmet verecek.
Kars’taki TÜİK binasında sosyolog kadrosunda memur olarak çalışan ve psikolojik sorunları bulunan Veysi Erim, 19 Mart çarşamba günü Glock marka tabanca ile aralarında TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Tolon’un da yer aldığı 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti. Kars Valisi Eyüp Tepe, bu olayın etkisi ile kurum çalışanlarının zor dönemden geçmeye başladığını, Kars’ta daha önce böyle bir olayla karşılaşılmadığını söyledi. Vali Tepe, şöyle dedi:

"Kars ve TÜİK olarak hakikaten bir travma yaşadığımızı söyleyebiliriz. Özellikle ilk iki gün bunun şokunu yaşadık. Ancak, hayat devam ediyor. yaşadığımız her olaya takılıp kalırsak ilerleyemeyiz ve önümüzü göremeyiz. Orada çalışan personel, Ankara TÜİK’ten gelen başkan ve başkan yardımcılarıyla bunun değerlendirmesini yaptık. Şimdilik geçici olarak bir başka binada hizmet verdireceğiz. Çalışanlar şu an idari izinde. Dışarıdan gelecek personelle hizmet devam edecek. Döndüklerinde de bir başka bina da hizmet vermiş olacaklar. Bu tamamen psikolojik bir şeydir. Yoksa bu işler binayla olacak bir şey değil. Ama sadece o tramvayı atlatabilmeleri için düşündüğümüz bir ara çözüm."
O dehşet anlarına tanık olan personelin şu anki yaşadıklarının kolay olmadığını vurgulayan Vali Tepe, "Onların yerine kendimizi koyduğumuz zaman sonuna kadar haklılar. Allah böyle bir acıyı, böyle bir problemi bundan sonra ne Kars’a ne memleketimizde her hangi yere yaşatmasın. Çok zor, acı bir durum. İnşallah kısa bir sürede atlatırız" diye konuştu.
Vali Eyüp Tepe, TÜİK görevlilerinin yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için bir psikolajik tedavi görüp- görmeyecekleri sorusu üzerine, "Hepimizin sorunları var. Ama bazı sorunlar var ki buna ’psikolojik problemler’ diyoruz. Hasta olduğumuzda ilaç almaya gidiyoruz. Ama psikolojimiz bozuk olduğu zaman bir sakinleştirici için bile, bir psikologa bir doktora gitmeyip kendimize biraz böyle ağır görüyoruz. Arkadaşımızın bir takım saplantıları olduğunu değerlendiriyoruz. Bugüne kadar böyle bir konu gündeme gelmemişti. Ama değerlendiririz. Böyle bir konuyu birim amirlerimiz uygun görürlerse gerekirse böyle bir çalışma da yapılabilir. Niye yapılmasın?" dedi
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.