Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak en hesaplı uçak bileti alternatiflerini karşılaştırmalı olarak sunan Skyscanner adlı arama motoru, 10 bini aşkın yolcuyla yaptığı anket neticesinde, uçakta en çok konuşan ülke insanın Fransızlar olduğunu ve Türklerin de 5. sırada yer aldığını açıkladı.
Skyscanner’in yaptığı açıklamada, seyahatseverlerin yüzde 80’inin uçakta yanında oturan yolcularla arada sırada bile olsa konuşmayı tercih ettiği belirtilerek,şunları söyledi:
“ Uçakta en çok konuşan milletler sıcakkanlılıklarıyla bilinen Güney Avrupa ülkelerinden Fransızlar, İspanyollar ve İtalyanlar ön sırada yer alırken, bunları Ruslar ve Türkler takip ediyor. Fransızlar, yüzde 43’lük oranla, yanlarındaki kişiyle her zaman konuşmaktan hoşlanan millet olurken, yüksek sesli konuşmaları ve sıcakkanlılıkları ile ünlü İspanyollar ve İtalyanlar 2 ve 3. sırayı, Ruslar 4, Türkler ise 5. sırada yer aldı. Uçakta konuşmayı en az tercih edenler ise İngilizler oldu.”
Araştırma neticesine göre, Türklerin yüzde 24’ü yanlarındaki kişiyle ilk defa tanışıyor olsalar bile her zaman sohbet etmek istediklerini belirtirken, yüzde 62’si arada sırada konuşmaktan hoşlandığını söyledi. Araştırmaya katılan Türklerin yüzde 14’ü ise uçakta yanındaki kişiyle sohbet etmeyi tercih etmediğini belirtti.
SAĞIR NUMARASI YAPAN BİLE VAR
Skyscanner, yaptığı araştırma ile seyahatseverlerin uçakta konuşmaktan kaçınmak için ne gibi bahaneler ürettikleri konusuna da ışık tuttu. Ankete katılanlar arasında yanındaki yolcularla konuşmamak için oldukça ilginç yollara başvuranlar da bulunuyor. Örneğin seyahatseverlerin yüzde 2’si, yanındaki yolcuyla konuşmamak için sağır numarası bile yaptıklarını belirtiyor. Kitap okuyormuş gibi yapmak, yanındaki yolcuyla göz teması kurmaktan kaçınmak ve uyuma numarası yapmak ise sıkça başvurulan diğer yöntemler arasında.
Uçuşlarda konuşmaktan en çok hoşlanan ülke insanları şu şekilde sıralandı:
1. Fransızlar – yüzde 43,
2. İspanyollar – yüzde 36,
3. İtalyanlar – yüzde 33,
4. Ruslar – yüzde 25,
5. Türkler – yüzde 24,
6. Almanlar – yüzde 22,
7. İsveçliler – yüzde 22,
8. Hollandalılar – yüzde 19,
9. Danimarkalılar – yüzde 18,