Kimliklerini yenilemek istediler, 7 çocuk ve 30 torunla birlikte kimliksiz kaldılar. Kahramanmaraş'ta 9 yıl önce süresi dolan kimliklerini değiştirmek için nüfus müdürlüğüne giden Gül ailesi, evrakları üzerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle kimlikleri başta olmak üzere tüm resmi evraklarına el konulduğunu iddia etti. Kimlik sorunu yüzünden ölen iki torununu dağ başına gömdüğünü öne süren Galip Gül (61), “Türk bayrağının altında doğdum altında da öleceğim. Allah rızası için yardımcı olun” dedi.
Kimlik değiştirme bahanesiyle hayali mesele koydular ortaya, her şeyimizi elimizden aldılar. Allah'a sığınırım devletime sığınırım. Bayrağımın dibinde doğdum, bayrağımın dibinde ölmek istiyorum. Yalnız şu çocuklar kalem yerine değnek tutuyorlar çobanlık yapıyorlar. Vicdanın sızlasın. Nur topu gibi çocuklar bunlar. Allah'tan korkun, vicdan merhamet edin. 7 tane çocuğum, 30 tane torunum var. Hiçbirimizin kimliği de yok. 9 yıldır kimliksiz dolaşıyoruz” dedi.
Galip Gül'ün 27 yaşındaki kızı Fatma Gül ise, “Malatya çalışmaya gittik kayısı bahçesinde. Ufak bir tartışmamız oldu. Bizi karakola götürdüler tüm ailece. Orada beni yabancı şubede yatırdılar kimliğim olmadığı için 45 gün. Suçsuz olmama rağmen tek başıma nezarethanede kaldım" dedi.
Bütün anneler gibi kendisinin de çocuklarını okutmak için okula göndermek istediğini söyleyen Galip Gül'ün eşi Aynur Gül ise, “Benim yaşım 60'mı 65'mi, okumuşluğum yok bilmiyorum. Çocukları askerliğe aldılar. Diyemiyorum bir şey. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Şurada ölsek bizi mezara bile katmazlar. Çocukların kimliği yok işe gidiyorlar almıyorlar bu nedenle aç kalıyorlar.
Resmi nikah yapamadıkları için eşleri onları bırakıp gidiyor. Öksüz çocuklarına ben bakmak zorunda kalıyorum. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum Allah rızası için bize de bir el atın. Hastaneye götürüyorum çocukları kimlik deyince hemen oradan uzaklaşmak zorunda kalıyorum” dedi.
Gül ailesine evini açan akciğer kanseri Fadime Çetin ise, şunları anlattı:
Mecbur kaldım evime aldım. Bende kiracıyım elektrik kesik, su kesik. Üç tane mağdurum var bende bunların bakıcı maaşı ile geçiniyoruz. Sekiz baş horanta da benim var. 4 tane öğrencim var. Ben akciğer kanseriyim. Bir yiyecek ekmeğe bunlarda muhtaç bende muhtacım. Ben bu kadar sahip çıktım bundan sonrada devletimiz sahip çıksın.”
İddiayla ilgili ulaştığımız İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı.