Görevlilerin, kolundaki bilezikleri çıkarmasını istemesi üzerine Karagöz, parmağındaki yüzüğü çıkardı, ancak 7 adet bizek için uğraşlarına rağmen bunda başarılı olamadı. Sınava girmekte ısrar eden Hatice Karagöz, son çare olarak kolundaki altın bilezikleri keserek, salona girebildi.
KİLO ALINCA BİLEZİKLER KOLUNDAN ÇIKMADI
Eşini, sınavın yapılacağı okula getiren Satılmış Deligöz, yaşanan olay üzerine yaptığı açıklamada, yapılan uygulamayı 'çağ dışı' olarak niteledi. Kolundaki bilezikler için eşinin görevlilerce sınav salonuna alınmadığına işaret eden Salılmış Deligöz, “Görevlilere, bileziklerinin eşinin kolundan çıkmadığını söyledik. Polise, bununla ilgili kelepçe takabileceğini söyledik. Parmağından yüzüğü çıkarmayıp bilezikleri çıkaramadığımız için kesmek zorunda kaldık. Biz bilezikle sınava girilmeyeceğini bilmiyorduk. Sınavı kaçırma korkusu ile yaklaşık 20 bin TL değerindeki 7 bileziği kesmek zorunda kaldık." dedi.
KPSS uğruna kolundaki 7 bileziği kesen Hatice Deligöz ise 2 yıldır bilezikleri taktığını belirterek, kilo aldığı için bileziklerin kolundan çıkmadığını ve daha önce de çıkarmak için çok uğraş verdiklerini söyledi. Deligöz, “Dün akşam sabunla, yağ ve çorap ile dün akşam denedik, ellerim yara oldu. ‘Çıkarmazsanız sınava giremezsiniz’ dediler. Biz de pense ile bilezikleri kestik. Son 5 dakikada sınava girdim. Sınava girmeyi istiyordum. Eşim de ‘keselim o zaman’ dedi. Sınavda çıkarılacağını bilmediğim için kuyumcuya da gitmedim.” şeklinde konuştu. Başvuruların başladığı günden beri KPSS için hazırlandığına dikkat çeken Hatice Deligöz, evde kendi imkanları ile sınava hazırlandığını dile getirdi.
SINAVLAR İÇİN 'BİLEZİK' YASAKLI EŞYALAR ARASINDA
Adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına giriş koşullarına ilişkin ÖSYM yönetmeliğinin ikinci bölümünün 10. maddesinin d fıkrasına göre; adaylar sınavlara, yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik/mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmiyor. Adayların sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılıyor.