İngiltere'de her yıl ortalama 150 bebeğin bu yöntemle yaşamlarının kurtulabileceği tahmin ediliyor. İngiltere'de çok tartışılan üç ebeveynli bebek yasası dün İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda 128'e karşı 382 oyla kabul edildi. Mitokondriyel DNA bağışına izin veren düzenlemenin hayata geçmesi için Lordlar Kamarası'nda kabul edilmesi gerekiyor.
'3 tasarımcılı bebek' yarattığı gerekçesiyle Kilise tarafından eleştirilen düzenleme annenin DNA'sıyla bebeğe geçen bozuk genlerin yerine daha sağlıklı DNA'ların tüp bebeğe nakledilerek ciddi genetik bozuklukların doğacak bebeğe geçmesini engellemeyi böylece daha sağlıklı nesillerin yaratılması amaçlanıyor. Mitokondriyel DNA'lar bebeğe sadece kalıtım yoluyla anneden geçebiliyor ve kişinin görünümünü ve kişiliğinin oluşmasında etkili oluyor.
İngiliz Guardian gazetesine göre, İngiltere'de her yıl ortalama 100 çocuk genetik hastalıklar yüzünden etkileniyor ve her 10 çocuktan birinde de akciğer yetmezliği, körlük, beyin hasarı gibi ciddi hastalıklar ortaya çıkıyor.