Program yazılımları ile ilgili araştırma yaptığını, kendisinin de program yazmaya karar verdiğini anlatan Gündoğan, “Facebook’un güvenlik açıklarını oluşturabileceğiniz bir bölüm oluşturmuşlar. Ben oraya geldim. Güvenlik açığını onlara raporladım. Daha sonra açığı onayladılar ve bana 3 bin dolar verdiler. Bulduğun güvenlik açığıda şuydu; istediğim kişinin gönderisini silebiliyordum.” dedi.
Bir süre sonra başka bir güvenlik açığı bulduğunu belirten Gökay Gündoğan, “Bu güvenlik açığında da istediğim kişinin ortak arkadaşı olmadan, istediğim kişinin gönderisine yorum yapabiliyordum. Bunu da rapor ettim ve bundan da 4 bin 500 dolar ödül aldım. Daha sonra bir gönderi açığı daha buldum. Bunda da var olan gönderileri gizliyordum ve bütün gönderileri kendi gönderilerim yapıyordum. Bundan bin 500 dolar ödül aldım.” diye konuştu.
Gündoğan, bulduğu iki güvenlik açığını da şöyle anlattı: “Grupta bir güvenlik açığı buldum. Grupta bir gönderi paylaşıldığı zaman , ben gönderiye resim ekleyebiliyordum. Böyle bir güvenlik açığı bulmuştum. Bundan da bin dolar ödül aldım. En sonda da mantıksal bir açık buldum. Ondan da bin dolar ödül aldım.”
Öte yandan, Twitter’da da bir güvenlik açığı bulduğunu belirten Gündoğan, “Bu açıkta da istediğim kişinin bilgilerini alabiliyordum. Bu konuda da bu açık tespit edildi ve Twitter teşekkür listesine ismimi eklediler.” diye konuştu.
ozgun 11 Yıl Önce
twitter pinti çıkmış :d