Muş’ta heyelan envanter çalışması yapan Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek, Varto’ya bağlı 2 bin 149 rakımlı Büyük ve Küçük Hamurpet göllerinde incelemelerde bulundu. Dölek, Hamurpet göllerinin, sahip olduğu doğal özellikler yanında, doğal güzelliği ile jeopark alanı olmayı hak ettiğini söyledi.
Dölek, “Hamurpet gölleri il için jeolojik miras açısından farkındalık oluşturabilmek adına önemlidir. Gerek eko turizm, gerekse jeo turizm açısından gölün sahip olduğu potansiyel değerlendirilmelidir. Bu türlü doğal ve Nakitbahis kültürel değerler, uzun vadede korunabildikleri sürece ülkelerin tanıtılmasına yarar sağlayan uluslararası prestijli çalışmalardır.” dedi. Arazide var olan heyelanların koordinatlarını GPS cihazıyla alarak dijital haritalara işleyen Yrd. Doç. Dr. Dölek, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İskender Dölek, daha önce merkeze bağlı Kızılağaç, Yaygın, Yeşilova beldeleri ve Varto ilçesine bağlı Serinova beldesi Abdurrahman Paşa köprüsü mevkii, Kayalıdere, Kayalıkale, Yeşilpınar, Karaköy, Karapınar, Dallıöz, Kalecik, Erdoğan ve Dutözü, Ünaldı, Omcalı, Çayönü, Kuşluk, Tepe köylerinde de çalışmalar yapmıştı.
“Hamurpet gölleri jeopark olmayı hak ediyor“
“Hamurpet gölleri jeopark olmayı hak ediyor“
Piramit Haber Piramit Haber
Yaşam
Muş’ta heyelan envanter çalışması yapan Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek, Varto’ya bağlı 2 bin 149 rakımlı Büyük ve Küçük Hamurpet göllerinde incelemelerde bulundu. Dölek, Hamurpet göllerinin,...
Paylaş: