Yolun geçtiği Çatrık Mevkii'ndeki 282 ada 17 parselin babasına ait olduğunu ve tapusunun bulunduğunu söyleyen Sait Bademlioğlu, babası vefat ettikten sonra bu parselin bir bölümünün miras yoluyla kendisine intikal ettiğini, yolun geçtiği alanın ya kamulaştırılmasını ya da kendisine iade edilmesini istedi.
Hukuk mücadelesini 38 yıldan bu yana sürdürdüğünü belirten Bademlioğlu, şöyle dedi:
"Valiliğe, kaymakamlığa ve jandarmaya müracaatlarımız var. Bu taşınmazda malik ve hissedarıyım. O zamanlar bu araziden yol geçirmek için kamulaştırmasız el atma işlemi yapılmış, biz de hukuk mücadelesinden sonuç alamayınca yolu kapatmayı planlıyoruz. Mal bizim, elimizde tapusu var, kısacası yolu kapatmaya da hakkımız var."
Yolun arazi üzerinden geçen kısmını trafiğe kapatacağını birer dilekçeyle Valilik, Karacabey Kaymakamlığı ve Jandarma Komutanlığına bildirdiğini açıklayan Bademlioğlu, şöyle devam etti:
"Dilekçe işleme konuldu, ancak henüz sonuç yok.
Bursa-İzmir karayolunun Karacabeydeki arazimizden geçen bölümünü kapatmakta kararlıyız. Yol kapanırsa Bursa-İzmir arası ulaşım nasıl sağlanır diye soruyorlar. O soruyu bana sormayın."
Bursa-İzmir karayolunun Karacabeydeki arazimizden geçen bölümünü kapatmakta kararlıyız. Yol kapanırsa Bursa-İzmir arası ulaşım nasıl sağlanır diye soruyorlar. O soruyu bana sormayın."
Başvurduğu kurumlardan olumlu bir yanıt alamadığını belirten Bademlioğlu, "5-6 aydır bununla uğraşıyoruz. Bize olumsuz cevaplar verip beklememizi söylediler. Baktık ki olacak gibi değil, en sonunda hukuk yoluna gittik" dedi.
Başavurulardan sonuç alamayınca karayolunun yaklaşık 10 metresini kapsayan 1040 metrekarelik araziyi satılığa çıkarmaya karar verdiklerini söyleyen Bademlioğlu, "Mülkiyet, anayasanın en önemli maddelerinden biridir. Yasal olarak mülkiyet hakkımı kullanıp satmaya niyetim var. Taliplisi olursa gelsin, görüşelim." diye konuştu.