Atatürk Barajı'nda su toplanmaya başlanmasının ardından Kahta-Siverek-Diyarbakır karayolunda ulaşımı sağlayan köprü, su altında kaldı. Bunun üzerine doğu istikametinden gelen vatandaşlar, batıya çıkış yolu olarak Şanlıurfa güzergahını kullanmaya başladı. Bölge halkının yıllardır dile getirdiği yeni köprünün temeli ise 2012'de dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle atıldı. Köprüye, bölgedeki eski bir yerleşim birimi olan "Nissibi" adı verildi.
Yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak 610 metre uzunluğundaki köprünün baraj gölü üzerindeki orta açıklığı ise 400 metre olarak planlandı.
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski köprünün su altında kalması nedeniyle Diyarbakır-Adıyaman arasındaki ulaşım mesafesinin uzadığını belirtti.
Ulaşım sorunun bölge turizmini olumsuz etkilediğine dikkati çeken Erkal, "Köprünün hizmete açılmasıyla hem zaman kaybı ortadan kalkacak hem de misafirlerimiz özellikle Nemrut Dağı'ndaki devasa heykellere daha kolay ulaşacak" dedi.
Erkal, yüzde 70'i tamamlanan köprünün yaklaşık 6 ay sonra köprünün hizmete açılmasının planladığını dile getirdi.
"Güneydoğu turizmine katkı sunacak" İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Aydın Aslan da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi zenginliklere sahip olduğunu hatırlatarak, eserlerin daha iyi tanıtılmasında alt yapı hizmetlerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Ulaşımın rahatlamasıyla bölgenin turizm potansiyelinin ciddi oranda rahatlayacağını vurgulayan Aslan, "Nissibi, Türkiye'nin üçüncü büyük asma köprüsü olacak. Bu projenin Güneydoğu turizminine büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Tamamlandığında bölge muhteşem bir esere kavuşmuş olacak" diye konuştu.
Aslan, bölgedeki turizm firmalarının çalışmaların tamamlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.