Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi-TEOG sınavları iki günde toplam 6 sınav olmak üzere yapılacak. Öğrenciler her gün 3 sınava girecek, 40’ar dakika sürecek her dersin sınavında 20’şer soru yöneltilecek.
TEOG'da her soru için 2 dakika süre olacak. Eğitimcilere göre soruları okuyup yanıtları bulmak için bu yeterli bir süre. Ama önemli olan acele etmemek ve süre konusunda endişeye kapılıp aşırı heyecanlanıp, paniklememek zamanı dikkatli ve programlı kullanmak.
TEOG'DAN YÜKSEK PUAN ALMA YOLLARI TURLAMA TAKTİĞİ NEDİR?
Çözemediğiniz soruya 2 dakikadan fazla zaman ayırmamalısınız. Eğer soruyu çözmek zaman alırsa yanına işaret koyarak diğer sorulara geçebilir ve test kitapçığını tamamladıktan sonra yapamadığınız bu sorulara geri dönebilirsiniz. Bu yönteme “turlama tekniği” deniliyor.
TEOG 2016 KODLAMA TAKTİĞİ OLUŞTURMAK
Öğrencilerin bazıları kodlama işlemini sınavın en sonuna bırakır bazısı da çözdüğü her sorudan sonra cevaplarını kodlar. Hangisinin doğru olduğu öğrencinin dikkat seviyesine ve alışkanlıklarına göre değişir. Deneme sınavlarında kulladığınız yöntemi sınavda da sürdürmeniz doğrudur. Ancak cevapların tümünü soruları tamamladıktan sonra cevap kâğıdına geçiriyorsanız süreyi iyi hesaplamanız gerekiyor. Ayrıca kodlama sırasında da kaydırma yapmamalısınız. Aksi halde emekleriniz boşa gider. Cevaplarınızı, zaman kalırsa soruları çözdükten sonra doğru geçiip geçirmediğinizi kontrol etmelisiniz.
TEOG SINAV ARALARINDA KONUŞMAYIN
TEOG sınavlarının en önemli özelliklerinden biri de her dersin sınavının tamamlanmasının ardından 30 dakikalık mola verilmesi. Bu sürenin sonunda ikinci ve üçüncü sınavlara girilecek. Bir sınavdan çıkıp mola verdikten sonra bir başka sınava girmek “dinlenme” açısından olumlu ama bu süreyi nasıl geçirdiğiniz önemli. Sınav aralarında arkadaşlarınızla sınav sorularını ve cevaplarınızı tartışmamalısınız. Çünkü bir soruya hatalı cevap verdiğinizi anlarsanız moralinizi bozarsınız ve bir sonraki sınavda olumsuz etkilenirsiniz. Bu yüzden molalarda sınavın zorluğu, kolaylığı ya da cevaplarınız üzerinde tartışmayın.
TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI HANGİ DERS HANGİ GÜN?
İlk 3 sınav yarın yapılacak. Öğrenciler ilk olarak saat 09.00’da Türkçe sınavına girecek. 40 dakika sürecek sınavın ardından 30 dakikalık bir mola olacak. Ardından da saat 10.10’da Matematik sınavı başlayacak. 40 dakikalık sınavın ardından verilen molanın sonrasında öğrenciler saat 11.20’de ilk günün son sınavına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına girecekler.
TEOG İKİNCİ GÜN SINAVLARI
İkinci gün ise yine aynı saatlerde sırasıyla Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları var. İki günde 6 sınavın tamamlanmasıyla bu yıl 8. sınıfların gireceği TEOG maratonu da sonlanmış olacak.
29 NİSAN CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?
Sınavlar öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarda yapılacak. İki gün boyunca ortaokullarda ders olmayacak. TEOG sınavlarına girmeyen 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri de sınav günlerinde okula gelmeyecek. Ancak sınavların ertesi günü yani 29 Nisan Cuma günü hafta sonu tatili ile birleştirilmeyecek. O gün okul var.
TEOG SORU KİTAPÇIKLARI
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavlarda kopyayı engellemek için geçen yıldan bu yana A, B, C ve D olmak üzere 4 farklı kitapçık kullanıyor. Bu kitapçıklarda sorular aynı ama dizilişi farklı olacak. Ayrıca kopyaya engel olmak için sınavlarda gözetmenlik yapan öğretmenler sınavın yapıldığı dersin branşından farklı olacak. Yani Türkçe sınavına Türkçe öğretmenleri girmeyecek. Sınavlar özel okullarda da yapılıyor ancak sınavlarda gözetmen olarak özel okul öğretmenlerine görev verilmiyor.
KOPYAYI GÖZETMEN BELİRLEYECEK
Sınavda her sınıfta 20 öğrenci olacak ve sınıf yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numaralarına göre sıralara tek başına oturacaklar. Öğretmen gerektiğinde sınav yerlerini değiştirebilecek. Sınavda kopya çekilip çekilmediği bilgisayar taramasıyla değil, sınavdaki gözetmen tarafından belirlenecek ve gözetmenler tutanak tutacak. Sınavda kopya çektikleri salon görevlileri tarafından belirlenen öğrencilerin sınavları iptal edilecek.
TEOG'A GEÇ KALAN SINAVA GİREBİLİR Mİ?
TEOG sınavları başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak ancak bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Her dersin yazılısı başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince sınıftan çıkılmayacak, 20 dakikadan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan ayrılabilecek.
SAYFALARI KONTROL EDİN
Sınav öncesinde soru kitapçığınızda baskı hatası ya da eksik sayfa olup olmadığına bakmalısınız. Cevap kâğıdınızda yer alan TC kimlik numarası, ad, soyad gibi bilgileri de kontrol etmelisiniz.
TEOG SINAVLARI YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRECEK Mİ?
TEOG sınavlarında verdiğiniz yanlış cevapların doğruları etkilemesi söz konusu değil, etkisiz olacak. Bu yüzden uğraştığınız ancak çözemediğiniz bir soruda size en yakın gelen cevabı işaretleyebilirsiniz.
BUNLARI GETİRMEYİN
Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarını sınava getirmek yasak. Aksi halde sınavınız geçersiz sayılır
TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?
TEOG sınavlarına mazeretli ya da mazeretsiz katılamayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğünce sınav günü bitiminde 5 gün içerisinde e-okul sistemine işlenecek. Bu öğrenciler 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak mazeret sınavlarına katılacak.