Soruşturmanın, şüphelilerden Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç'un üniversiteye ait bilgi, belge ve materyalleri kaçırdığı ihbarı üzerine başlatıldığı anlatılan iddianamede, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve muhalif adaylardan Meral Akşener'e dair sözleri yer aldı.
ARABADAN ARŞİV ÇIKTI
Yeni Şafak'ın iddiasına göre iddianamede şu ifadeler yer aldı:
SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç, dijital malzemeleri aracıyla kaçırırken yakalandı. Evinde ve arabasında yapılan aramalarda 26 harddisk, 6 flaş bellek ve bilgisayarlar ele geçirildi. İncelenen disklerin içinden, örgütün gizli arşivinin bulunduğu birçok dosya çıktı. Bu materyaller içerisinde Fetullah Gülen tarafından söylenmiş ve yanında bulunan örgüt mensuplarınca doğrudan kaleme alınmış talimat niteliğinde not kağıtlarının dijital hallerine de rastlandı. Örgüte talimat niteliğinde olan elyazması notlar, örgütün önemli faaliyetlerinin bizzat Gülen'in bilgisi ve onayıyla gerçekleştiğini gözler önüne serdi. Harddislerden 'özel hayata ilişkin' çok sayıda görüntü de çıktı.
"ACABA ABDESTİ VAR MI"
17/25 Aralık darbe girişiminin ardından siyasi arenada yeralmak için muhalefet partilerine yönelen ve MHP'yi ele geçirmeye çalışan FETÖ'nün hedefinde en başından beri MHP lideri Devlet Bahçeli vardı. Bahçeli ile bazı parti yöneticilerini kendilerine karşı tutumlarından dolayı düşman belleyen Gülen örgütü, Bahçeli'yi dinsiz olmakla itham etti, ona beddualar etti ve partinin karışacağı 'kehanetinde' bulundu. Harddisklerden çıkan notlara göre Gülen, aynen şu ifadeleri kullandı:
"Bahçeli'yi muhatap kabul etmiyorum, Bahçeli ve ekibi partiyi iyice dinden uzaklaştırıyor. Cuma namazına gidiyor, acaba abdesti var mı, abdest alıyor mu bilmiyorum. Çok münafık birisi. Rabbimin inayeti olmasa bizleri bir yudum suda boğarlar..."
DİKKAT ÇEKEN ÖVGÜ
Notlara göre Gülen, MHP'li muhaliflerden Meral Akşener hakkında da epeyce yorum yaptı. Bir dönem uzunca tartışılan başörtülü konusuyla ilgili MHP'nin bir şey demediğini kaydeden Gülen, "AK Parti ve CHP anlaşsın biz de bir şey deriz gibi münafıkça bir yaklaşım içindeler. İçindeki ehli iman olanlara da hayret ediyorum, en ufak bir gayretleri yoktur. Böyle bir mevzuda neden sessiz kalıyorlar hayret ediyorum. Gayreti yok ama milliyetlerinden de endişe içindeyim. Meral Akşener gibi güzel insanların sessizliğine hayret ediyorum" diyor.
"KEŞKE AKŞENER'İ ALSAYDI!"
Bir başka notunda ise "CHP ve MHP'nin sözcüleri konuşurken Türkçeyi katlediyorlar, yaşlı insanlar, acuze-i şemta, çok sevimsiz insanlar" diyen Gülen, AK Parti'nin kuruluş aşamasında yeralan ancak son dakikada kurucular kurulunda yeralmayarak bu hareketten ayrılan Meral Akşener'in AK Parti'ye alınmamasıyla ilgili de değerlendirme yapıyor. Gülen, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'yu kasdederek, "Meral Akşener'i alabilirdi, cazibesi olan kimseler. Ama onun yerine ne olduğu belli olmayan Aksu'yu getirdi. Meral hanım da o olduğu için girmedi. İyi bir aile mensubu değil. O başbakan kimseyi dinlemiyor" ifadelerini kullandı.
"BEN PATRONDUM ÇİLLER BAŞBAKAN"
MHP Genel Merkezi, Meral Akşener'i DYP döneminde Tansu Çiller'e Fetullah Gülen'in önerdiğini iddia etmişti. Akşener ise bu iddiayı yalanlamıştı. Öte yandan, sözkonusu notlarda Gülen'in, dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in de katıldığı Asya Finans'ın açılışıyla ilgili, "Ben patrondum, o da başbakan" ifadeleri dikkat çekti. O dönem Çiller'i konutunda da ziyaret ettiğini kaydeden Gülen, o anları şöyle anlatıyor:
"Özer Bey, 'hocam biz seni sakallı ve yaşlı, nurani bir zat olarak biliyorduk' dedi. Sonra hanımı, 'yine nurani de...' diye düzeltti."
ŞANTAJ VİDEOLARI ONUN ARŞİVİNDE
2011'de MHP'nin tepe yöneticilerinin istifasına neden olan kaset şantajı da iddianamede yer aldı. 2011 yılı genel seçimler öncesinde ülke siyasetine yön vermek amacıyla demokrasi kuralları içerisinde olmayan yöntemlerin kullanıldığına dikkat çekilen iddianamede, ülkede siyasi bir parti kurmadan, halktan siyaseten bir onay almadan, emniyet ve yargıda örgütlediği gücü kullanarak toplumu ve devleti dizayn etmeye ve devleti ele geçirmeye çalışan örgütün bazı siyasi partilere ve yöneticilerine komplolar kurduğu vurgulandı.
MHP yöneticileriyle ilgili 'farkliulkuculuk' adlı internet sitesinden servis edilen görüntülerin şüpheli Halil Karakoç'un flaş belleğinden çıktığı belirtilen iddianamede, 2 bellekte toplam 16 görüntüye rastlandığı kaydedildi. Savcılık ayrıca, görüntülerin herhangi bir internet sitesinden alınmadığını, Karakoç tarafından çoğaltılarak dağıtıldığını belirtti.