''Redhack'' (Kızıl Hackerlar) adlı yapılanma çerçevesinde, ''terör örgütü adına suç işledikleri'' öne sürülen 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.
...
ANKARA
''Redhack'' (Kızıl Hackerlar) adlı yapılanma çerçevesinde, ''sol ve bölücü terör örgütlerinin tamamına dijital anlamda destek verdikleri, bu anlamda terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' öne sürülen 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 3'ü tutuklu 8 sanık ve avukatları katıldı.
Sanıklar, savunmalarında herhangi bir örgüte üye oldukları, örgüt adına suç işledikleri yönündeki suçlamaları reddederek, suçsuz olduklarını savundu ve beraat talebinde bulundu.
Tutuklu sanıklardan Alaittin Karagenç, siber saldırı düzenlenen Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sitesine yasa dışı olarak girmediğini, gizli bilgileri çalmadığını söyledi.
Karagenç, ''Redhack'in sitesinde yer alan sohbet odalarına teknoloji konusunda bilgi edinmek için girdiğini'' ifade etti.
Tutuklu sanık Uğur Cihan Oktulmuş da Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesine yasa dışı olarak girmediğini kaydetti, bilgisayarında bunu yapmasını sağlayacak bir program bulunmadığını anlattı.
Oktulmuş, ''Redhack'' tüzüğünü gözaltına alındıktan sonra öğrendiğini ifade ederek, ''Ben, 'Manyak' isimli kişiyle Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sitesine girildikten sonra, bir sohbet sitesinde konuştum. Konuşma NTV'nin yaptığı bir haber videosunun Youtube'a yüklenmesiyle ilgiliydi. Lise son sınıf öğrencisiyim ve 9 aydır tutukluyum. Daha fazla mağdur olmamak için tahliyemi istiyorum'' dedi.
Tutuklu sanık Duygu Kerimoğlu ise Mersin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nde eğitim gördüğünü belirterek ''Hack yapmak, üst düzey bilgisayar birikimi gerektirir. Hack yapmak için bazı programlar kullanılmalı. Ben bilmiyorum. Bilseydim, 2 yıllık okulun 5. yılında olmazdım'' diye konuştu.
Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesine saldırılmasına ilişkin haberler okuduğunu ifade eden Kerimoğlu, Facebook'taki bir yorumunun iddianamede delil olarak kullanıldığını ileri sürdü.
Kerimoğlu, ''Redhack'in üyelerini tanımıyorum, tüzüğünü bilmiyorum. İddianamede Redhack'i övücü yazılar yazdığım söyleniyor. Böyle bir şey yapmadım'' dedi.
Sanıklardan Devrim Ali Avcu da kendisine ait bilgisayar ve internet bağlantısı olmamasına rağmen, ''keyfi biçimde'' tutuklandığını ve 6 ay tutuklu kaldığını savundu ve diğer sanıkları daha önceden tanımadığını söyledi.
Sanık Erbay Değer ise Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün sitesine saldırı olduğunu duyduktan sonra Facebook üzerinden bir linke bir kez tıkladığını, ancak siteye erişemediğini ifade ederek, ''Redhack üyesi değilim. Hacker'lara karşı merakım vardı. Bu yüzden takip ediyordum. İddianamede adı geçen örgütleri ise ilk kez duydum. Bilgisayarımda bulunan bazı resimler, okuduğum haberlerden yüklenmiştir. Zaten bir kısmını silmiştim. Emniyette bu silinen resimler de bulunarak, aleyhime suçlamalarda bulunuldu'' diye konuştu.
Sanıkların ifadelerinden sonra duruşmaya bir süre ara verildi.