Gökçeada Ak parti teşkilatı ve Parti genel merkezi değişim düşünürse adaylık söz konusu olur." dedi.
Bilişim ve inşaat sektörlerine yaptığı yatırımlarıyla tanınan işadamı Recep İyigün, memleketi Gökçeada'yı Türkiye'nin kalkınmış ilçeleri arasında görmek istediğini söyledi.
"TURİZM VE SANAYİCİLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"
Gökçeada'yı önce Türkiye, akabinde dünyaya tanıtacak projeleri, kendine özgü sosyo-ekonomik yapısı içerisinde yapma gücü ve kararlılığında olduğunu belirten İyigün, bu kalkındırma reçetesinde turizmcilere ve sanayicilere büyük iş düştüğünü vurguladı.
GÖKÇEADA'NIN İHTİYAÇLARINI ANLATTI
Bursa'da AK Parti İl Yönetimi'nde görev yapan Recep İyigün, Gökçeada Belediye Başkanlığı'na adının geçmesini ise şöyle değerlendirdi:
"Türkiye'nin en büyük adasının marka olması ve yönetilmesi konusunda doğru insanlara şans tanındığı takdirde, hedef odaklı projelerle Gökçeada'nın hızla kalkınacağına inanıyorum.
"Gökçeada'yı diğer ilçelerden ayıran en önemli özelliği ada olması ve ilçe merkezinin deniz kenarında olmaması. Bir diğer özellik de nüfus profilinde Türkiye'nin hemen her yerinden gerek iskan, gerekse göç yoluyla gelenlerden oluşması. Belediye hizmetleri beklentisi sadece ilçe merkezinde değil köylerde de zorunlu hale geliyor.
SAHİLLER İÇİN PLANI HAZIR
Turizm hizmeti veren sahiller ayrı ayrı ele alınmalı. Kademeli olarak stratejik bir plan ile şehir merkezi en yakın yer olan Kaleköy ile birleştirilmelidir. Sahillerde, köylerde adanın tamamında bir imar planı oluşturulmazsa çarpık yapılaşma sorurunu derinleşecektir.Gökçeada yıllarca kalkınmada öncelikli yörelerden olmasına rağmen ilerleme kaydedememesinin ana nedeni vizyon ve stratejik plan eksikliği.
Bu çerçevede devletin ilgili kurumlarından da destek alarak etkin bir planlama yapılmalıdır. Su kaynakları hem şehir şebekesinde hem de sulama amaçlı kullanımlarda gözden geçirilmeli ve gerekli alt yapı yatırımı yapılmalı.
SANAYİ ALT YAPISI DA MASADA
İş adamlarının Gökçeada'ya yatırım yapmalarını sağlamak için Uğurlu bölgesinde limandan da istifade edebilmek adına sanayi alt yapısı oluşturulabilir.Gümrük ada için olmazsa olmazlardandır.
Gökçeada'yla ilgili olarak;
1- Yönetişim ve kamu yönetim kalitesinin iyileştirilmesi
2- İlçenin, köylerinin ve sahil bölgelerinin gelişimi
3- Araziler, doğal kaynaklar ve sahillerin nitelikli kalkındırılması
4- Ulaşım Planlaması
5- Eğitim ve üniversite
6- Ekonomik gelişimin rekabetçilik ile birleştirilmesi
7- Turizm kapasite planlaması ve Sahillerin Yapılanması
8- Sağlık Planlaması
9- Enerji ve telekomünikasyon alt yapısı
10- Tarım Sulama ve Ürün planlaması
11- Deniz Ürünleri ve Balıkçılık Planlaması
12- Sürdürülebilirlik odak noktalarımız olası gerekir.
GÖKÇEADA İVME KAZANABİLİR
Recep İyigün, öte yandan "Türkiye'nin en büyük adasının marka olması ve yönetilmesi konusunda doğru insanlara şans tanındığı takdirde hedef odaklı projelerle Gökçeada hızlı kalkınabilir. Kendimde, bunları gerçekleştirebilecek birikime sahibim." ifadelerini kullandı.